Τούρκος βουλευτής (του HDP) απειλεί 16 νησιά του Αιγαίου!

Ο εκλεγμένος με το φιλοκουρδικό κόμμα Ζιγιά Πιρ αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία υιοθετώντας τη στρατηγική του Ερντογάν

Εναν απροσδόκητο «συνήγορο» στην αλυτρωτική στρατηγική του, που βάζει στο στόχαστρο αμφισβητήσεων την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, όπως και τη Συνθήκη της Λωζάννης, βρήκε ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Πρόκειται για τον βουλευτή του κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) Ζιγιά Πιρ, που υιοθέτησε όχι μόνο τη στρατηγική Ερντογάν αλλά και τη ρητορική των εχθρικών προς το κουρδικό στοιχείο κεμαλιστών της αντιπολίτευσης για την «απωλεσθείσα προσφάτως τουρκική κυριαρχία» σε 16 νησιά του Αιγαίου.

Ο 46χρονος Ζιγιά Πιρ με μπαράζ προκλητικών αναρτήσεων στο twitter υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει από το 2004 προχωρήσει στην «κατάληψη 16 νησιών». Και χαρακτήρισε «παρανόμως κατεχόμενα από την Ελλάδα» Γαύδο, Κουφονήσι, Φαρμακονήσι, Οινούσσες, Αγαθονήσι, Γαϊδουρονήσι, Διονυσάδες, Θύμαινα, Φούρνους και Αρκιούς, μεταξύ άλλων!

Ο εν λόγω βουλευτής θα όφειλε ίσως να γνωρίζει καλύτερα τα σύνορα της χώρας του, αν μη τι άλλο γιατί είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, όπως και μέλος της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ και του ΟΟΣΑ. Ο Ζιγιά Πιρ αυτοπροσδιορίζεται ως Τούρκος αλλά όχι Κούρδος, παρότι εκλέγεται βουλευτής του κουρδοκρατούμενου Ντιγιαρμπακίρ. Θα μπορούσε να αυτοπροσδιορίζεται ως Γερμανός ή Ευρωπαίος, καθώς από την Τουρκία όπου γεννήθηκε το 1970 έφυγε σε ηλικία επτά ετών και επέστρεψε προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές του 2015.

Καταγωγή

Το δυνατό χαρτί του ήταν η κουρδική καταγωγή του και το όνομά του, καθώς ο θείος του, Κεμάλ Πιρ υπήρξε συνιδρυτής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν μαζί με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Ο Κεμάλ πέθανε στη φυλακή το 1982 ύστερα από απεργία πείνας. Ομως την εποχή εκείνη ο Ζιγιά Πιρ ζούσε μια ήσυχη ζωή στην Ευρώπη. Μαθητής στη Γερμανία, σπούδασε μετέπειτα Οικονομικά και ειδικεύτηκε στην Τελωνειακή Ενωση Ευρώπης – Τουρκίας, ενώ άρχισε την καριέρα του ως καλοπληρωμένος υπάλληλος της Ε.Ε. σε Κολονία, Ντίσελντορφ και Λονδίνο.

Ο Ζιγιά Πιρ γνωρίζεται καλά με τον Ταγίπ Ερντογάν. Τον Ιούλιο 2015 είχε δηλώσει μάλιστα πως το κόμμα ΑΚΡ του Τούρκου προέδρου έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στην ισχυροποίηση της εθνικής οικονομίας, στη δημιουργία υποδομών στη χώρα και την προώθηση των αναγκαίων για την πρόοδο της Τουρκίας μεταρρυθμίσεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα