Εξυπνος πατριωτισμός και αριστερές «ιδέες»

Κατάργηση της Γεν. Γραμματείας Θρησκευμάτων συνιστά εθνικό έγκλημα

Δεν βάζει μυαλό ο Νίκος Φίλης. Κολακευμένος από την πρωτιά στο συνέδριο του κόμματος, μοιάζει έτοιμος να αξιοποιήσει την πάσα που του κάνουν εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζητούν, στην ουσία, την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Διότι, αν αλλάξει η ισχύουσα εγκύκλιος απαλλαγής (αυτό απαιτούν) και αντικατασταθεί η δήλωση που κάνουν οι μαθητές («δεν είμαι χριστιανός ορθόδοξος – ζητώ εξαίρεση») από άλλη, αόριστη, χωρίς αιτιολογία, εκεί καταλήγουμε. Παρέλκει, βεβαίως, να υπογραμμίσω ότι αυτά που ισχυρίζονται οι βουλευτές (το να ζητάς εξαίρεση από το μάθημα με επίκληση της θρησκείας οδηγεί σε…

ρατσισμό και περιθωριοποίηση) υπάρχουν μόνο στη φαντασία τους. Αν υπήρχαν στην πραγματική ζωή, θα είχαν καταγγελθεί. Οπως όμως έχω επισημάνει σε παλαιότερα σημειώματα, τα Θρησκευτικά είναι το πρόσχημα. Το πρόβλημα του υπουργού είναι, κατά βάση, τα θρησκεύματα. Η ενασχόληση του υπουργείου Παιδείας με τα θρησκεύματα. Γι’ αυτό προωθεί την απάλειψη του σχετικού όρου από την προμετωπίδα του υπουργείου του. Είναι, βεβαίως, εξαιρετικά πρωτότυπο να μαθαίνεις εν έτει 2016 ότι τα θρησκεύματα δεν αποτελούν αντικείμενο της παιδείας και του πολιτισμού μας και πως πρέπει να υποβαθμιστούν σε υφυπουργείο. Είναι ενδιαφέρον να πληροφορείσαι ότι τα ζητήματα που αφορούν τις μουφτείες της Θράκης -άπτονται και των εθνικών μας θεμάτων- δεν αφορούν το υπουργείο Παιδείας.

Τι κι αν ο Γκιουλέν είχε στήσει δίκτυο ολόκληρο μέσα από ιδιωτικά μειονοτικά σχολεία και θρησκευτικά ιδρύματα εκεί; Μπορούμε εμείς να ικανοποιήσουμε τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, που βλέπουν τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων ως κάρφο στον οφθαλμό τους και εμπόδιο στο φλερτ με τους ακραίους μειονοτικούς κύκλους; Γαία πυρί μιχθήτω τα υπόλοιπα. Εις ό,τι μας αφορά, πάντως, θα επιμείνουμε και θα ξεσκεπάσουμε κάθε πτυχή αυτού του απαράδεκτου σχεδίου, που συνειδητά ή ασυνείδητα τινάζει στον αέρα εθνικό σχεδιασμό ετών. Τυχόν κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων δεν αποτελεί απλώς πράξη εχθρική απέναντι στην Εκκλησία. Τυχόν κατάργησή της συνιστά εθνικό έγκλημα και πράξη παράδοσης κυριαρχίας σε Τούρκους πράκτορες στη Θράκη.

Ο ίδιος έχω στηρίξει με προσωπικό κόστος ενέργειες της Πολιτείας τις οποίες μάχονται εθνικιστικοί κύκλοι και κάποιοι οπισθοδρομικοί ιεράρχες. Εχω πάει κόντρα στο ρεύμα για να στηρίξω την ίδρυση του Τμήματος Μουσουλμανικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο, τη διδασκαλία του Κορανίου ως μαθήματος επιλογής στα δημόσια σχολεία της Θράκης, τον διορισμό ιεροδιδασκάλων του υπουργείου Παιδείας στα τζαμιά της Θράκης. Πρόκειται για αποφάσεις σοφές. Τη μεν στήριξή τους την αποκαλώ «έξυπνο πατριωτισμό», τη δε δημιουργία του δικτύου αυτού «Εθνικό Ισλάμ». Οπως το είπε και ο Σόιμπλε. Στο μέτρο που μου αναλογεί, λοιπόν, θα φωνάξω με όλη μου τη δύναμη. Δεν θα παραδώσουμε τη Θράκη σε μια χούφτα φονταμενταλιστές, επειδή κάποια καλά παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ στη μειονότητα το θέλουν. Αν η διατήρηση του όρου «Θρησκεύματα» στην προμετωπίδα του υπουργείου Παιδείας έχει για την Εκκλησία μας υπαρξιακή σημασία, για τη Θράκη ένας λόγος παραπάνω: έχει εθνική σημασία.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα