Στις λαϊκές γειτονιές τα περισσότερα λουκέτα

Στις φτωχές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά κλείνουν τα περισσότερα καταστήματα. Σε συνοικίες όπως ο Αγιος Ιερόθεος Περιστερίου, η Τερψιθέα και η περιοχή γύρω από το λιμάνι του Πειραιά τα λουκέτα φτάνουν το 40%, ενώ τα θλιβερά πρωτεία κατέχει η Καλλιθέα, όπου το 43,5% των καταστημάτων παραμένουν κλειστά! Την ίδια στιγμή μία άλλη λαϊκή συνοικία, η Νέα Ιώνια, καταγράφει το τελευταίο εξάμηνο τη σημαντικότερη αύξηση σε επίπεδο κλειστών καταστημάτων (4%), με ένα στα τέσσερα μαγαζιά να έχει κατεβάσει ρολά.

Στον αντίποδα, τα λουκέτα μειώνονται σε περιοχές με υψηλότερα εισοδήματα, όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά, το Μαρούσι και το Χαλάνδρι. Οσον αφορά το κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΣΕΕ το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας παρουσίασε οριακή αύξηση μισής ποσοστιαίας μονάδας και επανέρχεται στα επίπεδα που κυμάνθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015, ανακόπτοντας έτσι την πτωτική τάση που παρατηρήθηκε το προηγούμενο εξάμηνο.

Το εμπορικό τρίγωνο παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό κλειστών επιχειρήσεων συγκριτικά με τις υπόλοιπες εμπορικές ζώνες (22,3%), ποσοστό που αυξήθηκε όμως ελαφρά από τον Μάρτιο 2016, που ήταν (21,2%). Ακολουθεί το Κολωνάκι, ενώ σε χειρότερη θέση εξακολουθούν να βρίσκεται η ζώνη των Εξαρχείων με 34,6%, καθώς και η ζώνη κεντρικών οδικών αρτηριών (Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας) με 33,1%. 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα