Κονδυλώματα – η «κοιμωμένη» των ασθενειών

Τα κονδυλώματα υπάρχουν παντού, μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού υποφέρει και σιωπά. Ίσως είναι το στίγμα, ίσως η ντροπή αλλά η κατηγορία των ανθρώπων που υποφέρουν είναι μεγάλη και αφορά όλες τις ηλικίες και τα δύο φύλα.Μπορεί ο ιός να κάνει μήνες έως χρόνια να εκδηλωθεί, ωστόσο είναι εκεί και ταλαιπωρεί τους ασθενείς, που δεν ξέρουν με ποιον τρόπο να τα αντιμετωπίσουν.

Τα κονδυλώματα είναι το πιο σύνηθες σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και προέρχεται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV, με 30 από αυτούς τους τύπους του ιού να είναι πιο ενεργοί. Προεξέχουν από το δέρμα, είναι συνήθως σε χρώμα απαλό ροζ ή ανοιχτό άσπρο ή μπεζ. Έχουν το μέγεθος μικρού κόκκου φακής λίγων χιλιοστών και μπορεί να φτάσει μέχρι το μέγεθος ενός κουνουπιδιού.

Είναι εμφανή με γυμνό μάτι, μπορεί να τα διακρίνει ο ίδιος ο ασθενής ή να τα εξετάσει κι ο γιατρός. Βρίσκονται στην επιφάνεια του κόλπου, στον πρωκτό, στο πέος ή και εσωτερικά στον κόλπο και στη μήτρα. Στις γυναίκες ενδείκνυται η κολποσκόπηση για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα και στους άνδρες η πεοσκόπηση. Το Τεστ ΠαΠ (Παπανικολάου) είναι ένα από τα πιο βασικά κι απαραίτητα σχεδόν κάθε χρόνο για όλες τις γυναίκες. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει ότι κονδυλώματα μπορούν να παρουσιαστούν και στο στόμα, αλλά και στο δέρμα των χεριών και των ποδιών, κι αφορούν τις γνωστές μυρμηγκιές.

Είναι μια ασθένεια της εποχής μας, η απροσεξία, η μη χρήση του προφυλακτικού κι η συνεχής εναλλαγή σεξουαλικών συντρόφων χωρίς ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα για τον εαυτό μας, μπορεί να μας οδηγήσει προς το δύσβατο δρόμο των κονδυλωμάτων και τότε δεν θα μπορούμε να βγούμε εύκολα. Εδώ κάνουμε λόγο για μια ασθένεια που είναι μονίμως εκεί, χωρίς παντοτινή ίαση.

5 κανόνες που συνοδεύουν την ιστορία των κονδυλωμάτων είναι:

  1. Χρησιμοποιούμε προφυλακτικό οπωσδήποτε! Πέρα από τη γενικότερη προφύλαξη κι υγεία, μειώνει 70% την πιθανότητα μετάδοσης κονδυλωμάτων τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.
  2. Πληροφορούμαστε και από τη στιγμή που αντιληφθούμε το οτιδήποτε, πηγαίνουμε κατευθείαν στον θεράποντα ιατρό μας, το δερματολόγο μας.
  3. Μαθαίνουμε ότι τα κονδυλώματα ΔΕΝ μεταδίδονται με τα φιλιά, από την πισίνα, την μπανιέρα ή την τουαλέτα κι έτσι δεν πανικοβαλλόμαστε χωρίς ουσιαστικό λόγο.
  4. Φροντίζουμε για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής με κλινικά προϊόντα που δεν αλλοιώνουν το φυσικό pH κι έτσι είμαστε και νιώθουμε πάντοτε καθαροί.
  5. Εάν είστε κάτω από 25 ετών, μη διστάσετε να ρωτήσετε και να μάθετε για το αντίστοιχο εμβόλιο κατά του ιού HPV, το οποίο προφυλάσσει την ίδια στιγμή κι από τον καρκίνο της μήτρας.

Μην επαναπαύεστε! Φροντίστε για τον καλύτερο εαυτό σας και την υγεία σας! Στηριχτείτε κι εμπιστευτείτε το δερματολόγο σας!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Κύριο Στάμου Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο.

Δερματολογικό Ιατρείο Dermadvance

Βασιλίσσης Σοφίας 115 (3 όροφος)

216 900 5000

[email protected]

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα