Ξαφνικός έρωτας για τουρκικά, πορτογαλικά αλλά και περσικά!

Η μετανάστευση, οι μεικτοί γάμοι αλλά και ο… Φερνάντο Σάντος ανεβάζουν τη ζήτηση για τις «μικρές» ξένες γλώσσες

Η πρόθεση των νέων να μεταναστεύσουν προκειμένου να «χτίσουν» μια καινούργια ζωή στο εξωτερικό, η επιθυμία για απόκτηση νέων δεξιοτήτων, οι γάμοι με αλλοδαπούς αλλά και οι… ντρίμπλες του Λιονέλ Μέσι και η λατρεία για τα τουρκικά σίριαλ είναι μερικοί από τους λόγους που ωθούν τους Ελληνες να μάθουν ξένες γλώσσες, πέρα από τις δημοφιλείς επιλογές, όπως αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, όλο και περισσότεροι Ελληνες στρέφονται τα τελευταία χρόνια σε γλώσσες όπως τα τουρκικά, τα σουηδικά, τα νορβηγικά, τα πορτογαλικά ή τα περσικά, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν το βιογραφικό τους ή να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

«Ο βασικός λόγος εκμάθησης ξένων γλωσσών παραμένει ο βιοπορισμός. Οι περισσότεροι μαθητές επιλέγουν αυτές τις γλώσσες επειδή σκοπεύουν να εργαστούν στο εξωτερικό. Ωστόσο, σε όλα τα τμήματα μπορεί να εντοπίσει κανείς ανθρώπους που απλώς αγαπούν τις λεγόμενες “μικρές” γλώσσες» αναφέρει ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου Αδαμάντιος Καραρήγας. Στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών σπεύδουν, επίσης, άνδρες και γυναίκες με συζύγους από άλλες χώρες που θέλουν να… βελτιώσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία, επαγγελματίες (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι κ.λπ.), χομπίστες που μιλούν τέσσερις – πέντε γλώσσες αλλά και θαυμαστές του… Φερνάντο Σάντος, που ζητούν να μάθουν πορτογαλικά.

«Το ποδόσφαιρο παίζει τον δικό του ρόλο. Οι… ποδοσφαιρόπληκτοι του τμήματος πορτογαλικών φτάνουν τα 20 άτομα τον χρόνο, αριθμός διόλου ευκαταφρόνητος» λέει καθηγητής που διδάσκει σε φροντιστήριο της Αττικής. Σαν «κράχτης» λειτουργούν και τα τουρκικά σίριαλ, που τόνωσαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την επίσημη γλώσσα της γειτονικής χώρας, ενώ το τελευταίο διάστημα κερδίζουν έδαφος και τα αραβικά, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκφράζουν την επιθυμία να ανακαλύψουν τον πλούτο του αραβικού κόσμου.

«Ο κινητήριος μοχλός μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο, τα σίριαλ ή το σινεμά. Ωστόσο, ο σκοπός είναι ένας: η κατάκτηση του πύργου της Βαβέλ που θα κάνει πιο εύκολη την επικοινωνία» σημειώνουν ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα