Τζορτζ Παπαδόπουλος: Ταυτίζονται τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ελλάδας!

Από τον
Νίκο Σταματάκη*

Σε 40λεπτη συνάντηση που είχαμε το βράδυ της Παρασκευής με τον Τζορτζ Παπαδόπουλο, σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, ο νεαρός ομογενής εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα συμφέροντα ΗΠΑ και Ελλάδας ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό και υπογράμμισε ότι στη βάση θα διευρυνθούν οι διμερείς σχέσεις στο προσεχές μέλλον. Ο κ. Τραμπ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη φροντίδα για τις σταθερά φιλικές τους χώρες και ο Τζορτζ τόνισε τη μεγάλη φιλία και συμμαχία που ιστορικά χαρακτηρίζουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Η συνάντηση ήταν μια ευκαιρία προσωπικής γνωριμίας με τον κ. Παπαδόπουλο ο οποίος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έδειχνε να κατέχει σε βάθος τα θέματα που σχετίζονται με τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, τον ακρογωνιαίο λίθο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, όπως φάνηκε και από την προεκλογική αντιπαράθεση.

Από τα θέματα που σχετίζονται με την Ελλάδα και την Κύπρο, ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε έμφαση στα ζητήματα παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο και στα θέματα ασφαλείας που σχετίζονται με αυτά. Εχει άλλωστε εξειδικευτεί στο θέμα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο εξαίρετο Hudson Institute και έχει επισκεφθεί επανειλημμένα την περιοχή. Αρθρα και συνεντεύξεις του για το ζήτημα αυτό έχουν δημοσιευθεί σε ισραηλινές και κυπριακές εφημερίδες. Υπό το πρίσμα της ενεργειακής αυτής συμμαχίας βλέπει ο κ. Παπαδόπουλος και τη λύση του Κυπριακού.

Εχει άλλωστε εκφράσει στο παρελθόν την άποψη ότι καμία δύναμη της περιοχής δεν μπορεί να δεχτεί λύση του Κυπριακού με παραμονή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Οσο για το Σκοπιανό, είναι γνωστό ότι ο πατέρας του Τζορτζ, γιατρός Αντώνης Παπαδόπουλος, υπήρξε πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής και εκεί σαφώς η ενημέρωσή του θα είναι άμεση.

Η συζήτηση περιστράφηκε σε πολλά θέματα που αφορούν την ομογένεια και τον Ελληνισμό. Ο κ. Παπαδόπουλος εντυπωσιάστηκε από τη θερμότατη υποστήριξη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην υποψηφιότητα του κ. Τραμπ, παρά το γεγονός ότι οι «ηγέτες», λομπίστες και η συντριπτική πλειονότητα των ομογενειακών ΜΜΕ έχουν πάρει ανοιχτά θέση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον. Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος αναμένεται να έχει αρκετές επαφές και συναντήσεις με την ομογένεια τις τελευταίες μέρες και ώρες πριν από τις εκλογές.

*Ο Νίκος Σταματάκης είναι διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, διεθνολόγος και επιχειρηματίας που ζει και εργάζεται στη Ν. Υόρκη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα