Ο Τζ. Σόρος κήρυξε πόλεμο στον Τραμπ!

Ο κερδοσκόπος, που ξόδεψε $25.000.000 στην καμπάνια της Κλίντον, σχεδιάζει με ένα κλειστό λόμπι να «ρίξει» τον πρόεδρο

Οχι μόνο δεν δείχνουν να έχουν κατανοήσει οι Δημοκρατικοί τα αίτια της αναπάντεχης εκλογικής ήττας τους στην προεδρική αναμέτρηση -που δεν συμβάδισε με την οριακή ενίσχυσή τους στις εκλογές του Κογκρέσου- αλλά τα συνεχίζουν μετεκλογικά, καταδικάζοντας την παράταξή τους στη μακροπρόθεσμη «επιμελητεία» που το μεγάλο κεφάλαιο επιδιώκει να ασκεί στο πολιτικό σύστημα.

Μία εβδομάδα μετά την ήττα της Χίλαρι Κλίντον, της υποψήφιας που σύσσωμο το κατεστημένο -συστημικά ΜΜΕ, Wall Street, μεγαλοεπιχειρηματίες- έσπευσε να στηρίξει, αλλά στην οποία ο λαός γύρισε την πλάτη θεωρώντας την διαπλεκόμενη, διεφθαρμένη και επικίνδυνη, οι Δημοκρατικοί συγκεντρώθηκαν για να συζητήσουν τα αίτια της ήττας και να επεξεργαστούν ένα σχέδιο ανασύνταξης των δυνάμεών τους. Αλλά για ακόμα μία φορά κατέφυγαν για χρηματοδότηση, στρατηγικό προσανατολισμό και καθοδήγηση στον άνθρωπο που τους «επέβαλε», με τη δύναμη των δολαρίων του, την υποψήφια που τους οδήγησε στην ήττα. Στον Τζορτζ Σόρος!

Τον κερδοσκόπο που ξόδεψε 25.000.000 δολάρια στην καμπάνια της Κλίντον. Τον ιδρυτή οργανισμού με διεθνή δράση στην αποδόμηση παραδοσιακών κοινωνικών αξιών που επέβαλε στην προεκλογική ατζέντα των Δημοκρατικών την υπεράσπιση των γάμων ομοφυλοφίλων και την προστασία του περιβάλλοντος, στα οποία γύρισαν την πλάτη οι Αμερικανοί. Τον επιχειρηματία που «εξαγοράζει» συστηματικά πολιτική επιρροή στις ΗΠΑ και διεθνώς.

«Ανασύνταξη»

Η «ανασύνταξη» των Δημοκρατικών άρχισε από τη λεγόμενη «Δημοκρατική Συμμαχία», ένα κλειστό λόμπι δισεκατομμυριούχων που ίδρυσε ο Σόρος το 2004, προκειμένου να αποτρέψει τότε την επανεκλογή του Τζορτζ Μπους και το οποίο έκτοτε έχει δαπανήσει 500.000.000 δολάρια σε πολιτικές χορηγίες. Η συμμετοχή στο κλαμπ προαπαιτεί κάθε μέλος να δαπανά 200.000 δολάρια ετησίως σε δωρεές.

Η συμμαχία συνήλθε πέντε ημέρες μετά τις εκλογές για να καταστρώσει σχέδιο συντόμευσης της θητείας Τραμπ στην προεδρία και να ενισχύσει την εκπροσώπηση των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο στις ενδιάμεσες εκλογές.
Το προϊόν της συνάντησης των δισεκατομμυριούχων ήταν η έναρξη της ρητορικής -διαδίδεται ήδη από τα συστημικά μίντια- περί ασυμβίβαστης ιδιότητας του επιχειρηματία Τραμπ με το προεδρικό αξίωμα, σύγκρουσης συμφερόντων, αξιοποίησης της προεδρίας για προσωπικό πλουτισμό και εκκρεμών υποθέσεών του στη Δικαιοσύνη (για ιδιωτικό πανεπιστήμιο που έκλεισε). Μέχρι η άποψη ότι πρέπει να ρευστοποιήσει τη συνολική περιουσία του διατυπώθηκε. Και αυτά παρά τη δέσμευση του νεοεκλεγέντος προέδρου να μεταβιβάσει ακίνητα και μετοχές σε ανεξάρτητο ίδρυμα καταπιστευματικής διαχείρισης περιουσίας (Blind Trump).

Ανήσυχοι στο ΝΑΤΟ για την προσέγγιση Βλαντιμίρ – Ντόναλντ

Τι θα συνέβαινε εάν ο Ντόναλντ Τραμπ υλοποιούσε την προεκλογική αμφισβήτηση του εύρους και βάθους της αμερικανικής δέσμευσης στο ΝΑΤΟ; Οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να αναλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης -και δαπάνης- για την άμυνά τους και την παγκόσμια ασφάλεια.

Τα «γεράκια» της συμμαχίας θα έχαναν τα προνόμια των «υπασπιστών» στο πλευρό του «διεθνούς χωροφύλακα», ρόλο που παίζουν επί επτά δεκαετίες οι ΗΠΑ. Θορυβημένοι από την προσέγγιση του Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, δύο πρώην γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ, ο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και ο Γιάπ Σέφερ, ζήτησαν χθες έκτακτη σύνοδο για να ακούσουν από το στόμα του νεοεκλεγέντος προέδρου των ΗΠΑ ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους συμμάχους! Τον προειδοποίησαν μάλιστα να μη βιαστεί να κάνει όποια συμφωνία με τον Πούτιν, ώστε να μην ενθαρρύνει «μεγαλύτερη επεκτατικότητα» της Ρωσίας και να μην αποδεχτεί την προσάρτηση της Κριμαίας -λαβή για το διεθνές εμπάργκο εναντίον της Μόσχας και την ενίσχυση του νατοϊκού εξοπλισμού στην Ευρώπη-, διότι θα ισοδυναμούσε με «εγκατάλειψη της καθεστηκυίας τάξης»…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα