Η Κομισιόν απειλεί με κυρώσεις την Ελλάδα

Θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν δεν αποδεχθεί τους κανόνες των λογιστικών ελέγχων

Με ακόμα μια παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απειλείται η Ελλάδα, καθώς δεν έχει ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιό της τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τους λογιστικούς ελέγχους.

Η Κομισιόν έστειλε στις ελληνικές Αρχές αιτιολογημένη γνώμη, στην οποία επισημαίνεται ότι θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες περί λογιστικών ελέγχων μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Αν η προθεσμία παρέλθει χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από ελληνικής πλευράς, τότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και είναι βέβαιο ότι η χώρα μας θα υποστεί κυρώσεις.

Οι επίμαχοι κανόνες περιλαμβάνονται στην οδηγία για τους υποχρεωτικούς ελέγχους των ετήσιων και των ενοποιημένων λογαριασμών, με στόχο την περαιτέρω εναρμόνιση των κανόνων λογιστικού ελέγχου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Μεταξύ άλλων, η οδηγία προσδιορίζει τους όρους αδειοδότησης και εγγραφής σε μητρώο των προσώπων που διενεργούν υποχρεωτικούς ελέγχους, καθώς και ένα πλαίσιο για τη δημόσια εποπτεία τους.

Τα κράτη-μέλη έπρεπε να έχουν θέσει σε ισχύ τους εν λόγω κανόνες στο εθνικό τους Δίκαιο έως τις 17 Ιουνίου 2016. Η Ελλάδα αθέτησε την αρχική προθεσμία και στη συνέχεια δεν ανταποκρίθηκε ούτε στην προειδοποιητική επιστολή που της απηύθυνε η Κομισιόν τον Ιούλιο. Τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει στη χώρα μας μια τελευταία ευκαιρία να συμμορφωθεί χωρίς πρόστιμα και άλλες ποινές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα