Ευρω-εμφύλιος!

Από τον 
Γιώργο Σηφάκη

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν απόψε (21.15) στο ΟΑΚΑ. Το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό επισκιάζει τα πάντα, ειδικά από τη στιγμή που η νέα «μάχη» των δύο σπουδαίων ελληνικών ομάδων γίνεται για την 8η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, την Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους, με τους «ερυθρολεύκους» να προέρχονται από τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, ενώ οι «πράσινοι» θέλουν να υπερασπιστούν την έδρα τους, μετά την… ανέλπιστη ήττα από τη Ρεάλ. Σε τέτοια παιχνίδια φαβορί δεν υπάρχει και θα μετρήσουν περισσότερο η ψυχή, η καρδιά και τα… αβγά για την ομάδα που το θέλει πιο πολύ. Ενα μικρό προβάδισμα λόγω έδρας θα μπορούσαν να έχουν οι γηπεδούχοι, το οποίο όμως χάνεται από τον τραυματισμό και την απουσία του Τζέιμς Γκιστ. 

Ο Τσάβι Πασκουάλ, μιλώντας για τη σημερινή «μονομαχία», τόνισε: «Ξέρω ότι όλος ο κόσμος το ζει με μεγάλη ένταση και ότι σαφώς δεν πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι. Να δούμε, επίσης, αν, δεδομένης της απώλειας του Τζέιμς (σ.σ.: Γκιστ), θα μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε». 
Οσον αφορά τον Γκιστ, γλίτωσε τα χειρότερα. Οι εξετάσεις που έκανε σε νοσοκομείο της Μαδρίτης έδειξαν ότι δεν έχει πειραχτεί το κόκαλο. 

Από την άλλη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχρισε φαβορί τους «πρασίνους», τονίζοντας: «Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, γιατί παίζει πολύ καλά τελευταία και κερδίζει εύκολα εκεί. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κάνουμε το παιχνίδι μας». 

Σήμερα διεξάγονται και άλλοι «εμφύλιοι», όπως οι Γαλατά – Νταρουσάφακα, Μπαρτσελόνα – Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ζαλγκίρις Κάουνας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα