Η «κυριακάτικη δημοκρατία» παρουσιάζει τους Λαϊκούς Βάρδους…:

Αυτή την Κυριακή (27.11 ) η «δημοκρατία» παρουσιάζει τους Λαϊκούς Βάρδους, μία συλλογή – φόρος τιμής στον Πάνο Γεραμάνη Για πρώτη φορά 2CD, 30 τραγούδια κειμήλια του λαϊκού μας πολιτισμού – Με 30 συνθέτες που έγραψαν την δική τους ιστορία στο λαικό τραγούδι.

Μαζί, ένα ιστορικό βιβλίο για να επιλέξετε!
____

Οι εκπομπές του δημοσιογράφου και μελετητή του ελληνικού τραγουδιού Πάνου Γεραμάνη «Λαϊκοί Βάρδοι» στο Δεύτερο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας αγαπήθηκαν πολύ από το ευρύ κοινό και άφησαν ισχυρό αποτύπωμα.
 
Από το Μάρτιο του 1990 και για δεκαέξι χρόνια παρουσίαζε τους «Λαϊκούς Βάρδους». Τους ανθρώπους δηλαδή που έγραψαν την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.
Η συλλογή αυτή είναι φόρος τιμής στην μνήμη του Πάνου Γεραμάνη που έφυγε από κοντά μας στις 30 Απριλίου του 2005.
Παρουσιάζονται τριάντα «Λαϊκοί Βάρδοι» με ένα κοσμαγάπητο τραγούδι τους.
Τραγούδια κειμήλια της λαϊκής παράδοσης των Ελλήνων.
Μια παλιά ιδέα από τα χρόνια του περιοδικού Δίφωνο που δεν καταφέραμε τότε να
υλοποιήσουμε.
Πολλά έρχονται και παρέρχονται ανεπιστρεπτί, αλλά μερικά δεν πρέπει να παρέλθουν ποτέ, διότι αποτελούν την ίδια την ουσία του ανθρώπου, όπως το να δείχνεις δημόσια ότι κάποιον τον ευγνωμονείς με ένα ευχαριστώ.
Ευχαριστώ δάσκαλε Πάνο Γεραμάνη.
Μιχάλης Κουμπιός

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα