Παρεκκλήσι προς τιμήν του οσίου Παϊσίου στην Αριδαία

Λαχταρούσαν να φτιάξουν στον τόπο τους ένα παρεκκλήσι αφιερωμένο στη μνήμη του οσίου Παϊσίου.

Με πρωτεργάτη τον εφημέριό τους, πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Γαλανόπουλο, οι κάτοικοι του χωριού Θηριόπετρα στην Αριδαία Πέλλας εργάστηκαν με μεγάλο ζήλο και κατάφεραν να ανοικοδομήσουν τον ιερό ναό.

Την περασμένη Κυριακή, οι καμπάνες στο χωριό ήχησαν χαρμόσυνα. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν με αισθήματα ευλάβειας στο παρεκκλήσι και σε κλίμα συγκίνησης και χαράς τελέστηκαν με λαμπρότητα από τον μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τα θυρανοίξια του νεόδμητου παρεκκλησίου.

Αμέσως μετά την τελετή των θυρανοιξίων τελέσθηκε η ακολουθία του εσπερινού, κατά την οποία έγινε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του οσίου Παϊσίου.

Ο κ. Ιωήλ μίλησε για τον βίο του οσίου Παϊσίου και συνεχάρη τον «ακάματο», όπως τον χαρακτήρισε, εφημέριο του χωριού και όλους τους κατοίκους, που με μεγάλο ζήλο συνετέλεσαν στην ανοικοδόμηση του ιερού παρεκκλησίου.
Στη συνέχεια, μετά το πέρας της ακολουθίας, διένειμε σε όλους ως ευλογία την Ιερά Ακολουθία του οσίου Παϊσίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα