Αιτωλοακαρνανία: Βάνδαλοι λεηλάτησαν ναό και προκάλεσαν ζημιές

Τίποτε δεν άφησαν που να μην το αρπάξουν οι άγνωστοι ιερόσυλοι που εισέβαλαν σε μια εκκλησία στην κοινότητα Αγράμπελο στο Δήμο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Δεν τους έφτασαν όσα αξίας έκλεψαν, πήραν ακόμη και το… λάδι που βρήκαν για τα καντήλια!

Οι δράστες διέρρηξαν την πόρτα της εκκλησίας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών που βρίσκεται στην άκρη του χωριού κι έτσι δεν τους αντιλήφθηκε κάποιος από τους κατοίκους. Αφού διέρρηξαν το παγκάρι και πήραν όσα χρήματα υπήρχαν, άρπαξαν διάφορα τάματα από τις εικόνες και έκλεψαν τα δοχεία με το λάδι.

Πριν εξαφανιστούν αθέατοι, όπως είχαν φτάσει, έσπασαν χωρίς κανένα λόγο τη μικροφωνική εγκατάσταση της εκκλησίας! Οι κάτοικοι της κοινότητας αντιλήφθηκαν τη λεηλασία όταν πια οι βάνδαλοι δράστες βρίσκονταν μακριά και ενημέρωσαν το αστυνομικό τμήμα Αστακού, οι άνδρες του οποίου διενεργούν έρευνες για να τους εντοπίσουν.

protothema.gr

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα