Ελλείψεις σε φάρμακα και σε παιδικά εμβόλια

Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα και παιδικά εμβόλια, ακόμα και για παθήσεις όπως η ηπατίτιδα Β, διαπιστώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ Κώστα Λουράντο, το πρόβλημα με τα παιδικά εμβόλια είναι ιδιαίτερα έντονο σε περιοχές στις οποίες διαμένει μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Τρομακτικές όμως είναι και οι ελλείψεις φαρμάκων που χορηγούνται σε ασθενείς με νευροψυχιατρικά νοσήματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σκεύασμα AKINETON, τα αποθέματα του οποίου δεν ξεπερνούν τα 3.000 κομμάτια, την ώρα που οι ανάγκες σε πανελλαδικό επίπεδο αγγίζουν τα 36.000 κομμάτια.

«Το ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων και παιδικών εμβολίων παραμένει άλυτο. Πρόκειται για μια κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες. Η πρόσφατη εγκύκλιος του ΕΟΦ για απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών, όσον αφορά κυρίως τα εμβόλια, είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, το πρόβλημα ξεκινά από τη μη έγκαιρη διασταύρωση των ποσοτήτων που εισάγουν και διαθέτουν οι εταιρίες στην ελληνική αγορά. Οι ανεξέλεγκτες παράλληλες εξαγωγές επιτείνουν το πρόβλημα» αναφέρει ο κ. Λουράντος. Οπως έγινε γνωστό, το φλέγον ζήτημα των ελλείψεων φαρμάκων και παιδικών εμβολίων θα αποτελέσει το κύριο θέμα της συνάντησης που θα έχει το προεδρείο του ΠΦΣ με την πρόεδρο του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου, την ερχόμενη Παρασκευή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα