Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

Το ενδιαφέρον άρθρο ενός δημοσιογράφου που είναι κοντά στον Τούρκο πρόεδρο

M πορεί εμείς στην Ελλάδα να ζούσαμε την πρώτη μας… «Μαύρη Παρασκευή», όμως μια ημέρα πριν η Τουρκία ζούσε την πρώτη της «Μαύρη Πέμπτη». Στις 03.30 ομάδα των ειδικών δυνάμεων, που δρούσε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», δέχτηκε επίθεση από δύο αεροσκάφη δυτικά της κομβικής σημασίας πόλης Αλ Μπαμπ, την οποία πολιορκούν, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός υπολοχαγού και δύο μόνιμων υπαξιωματικών και τον τραυματισμό άλλων δέκα.

Επειτα από λιγότερο από πέντε ώρες ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη έξω από το κτίριο της νομαρχίας Αδάνων, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Ακολούθησε η πίεση που δέχτηκε η τουρκική λίρα από το δολάριο, που ανάγκασε την Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια στην τουρκική λίρα. Τέλος, ήλθε το χτύπημα από το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο ενέκρινε ψήφισμα με το οποίο ζητείται το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία. Δεν θα σταθούμε στα άλλα περιστατικά που… μαύρισαν την Πέμπτη του Ερντογάν και των συντρόφων του, αλλά θα σταθούμε στις αεροπορικές επιθέσεις που δέχτηκαν οι Τούρκοι στρατιωτικοί, που έχουν εισβάλει στη Συρία και έχουν ήδη καταλάβει μια περιοχή μεγαλύτερη από 1.850 τ.χλμ, έχοντας αρχίσει ήδη την πολιτική του εκτουρκισμού του πληθυσμού.

Η Τουρκία δέχτηκε την αεροπορική επίθεση τη στιγμή που προσπαθεί να καταλάβει τη στρατηγικής σημασίας πόλη Αλ Μπαμπ. Η επίθεση αυτή έγινε την 24η Νοεμβρίου, ακριβώς έναν χρόνο μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικά F-16. Σύμφωνα με δήλωση Ρώσου στρατηγού, την επίθεση έκαναν δύο αεροσκάφη τύπου Albatros της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας. Αν είναι σωστή η αναφορά του Ρώσου αξιωματικού, αυτό σημαίνει ότι η επίθεση έγινε με ευθύνη της κυβέρνησης της Συρίας, απόφαση που είναι σχεδόν αδύνατον να έλαβε ο Aσαντ ερήμην της Ρωσίας.

Πάντως, πριν αφήσουμε έναν Τούρκο αρθρογράφο, που είναι κοντά στον Ταγίπ Ερντογάν, να μας πει ποιον θεωρεί υπεύθυνο ο Τούρκος πρόεδρος, να σημειώσουμε ότι ο συνταγματάρχης John Dorrian, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων από τη Βαγδάτη τόνισε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των χωρών του συνασπισμού που συμμετέχουν στον πόλεμο εναντίον του Ι.Κ. δεν παρέχουν αεροπορική υποστήριξη στην επιχείρηση κατάληψης της Αλ Μπαμπ από τον τουρκικό στρατό.

Οσον αφορά τους Κούρδους, τις τελευταίες ημέρες όσο οι Τούρκοι πλησιάζουν την Αλ Μπαμπ, έχουν σταματήσει να μάχονται στο μέτωπο της Ράκα. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Σουλεϊμάν Οζισικ, διευθυντής της ιστοσελίδας Ιντερντχαμπέρ, σε κύριο άρθρο του σήμερα, αφού αποκλείει τη Ρωσία και την κυβέρνηση Ασαντ, λέει ξεκάθαρα ότι πίσω από την αεροπορική επίθεση εναντίον των Τούρκων στην Αλ Μπαμπ κρύβονται οι ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον άρθρο καταλήγει ως εξής:«Με την επίθεση ήθελαν να χτυπήσουν με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια. Η Τουρκία θα ανοίξει πόλεμο με τη Συρία, η Ρωσία θα πάρει το μέρος της και θα σταματήσει η ρωσοτουρκική προσέγγιση.

Το Ιράκ, το Ιράν και οι Κούρδοι (PYD) θα πάρουν αυτό που θέλουν. Ετσι το ΡΚΚ και ο Γκιουλέν στο εσωτερικό, ο πόλεμος της Τουρκίας με τη Συρία στο εξωτερικό θα κάνουν πιο εύκολο τον διαμελισμό της Τουρκίας. Ποια χώρα το θέλει αυτό; Οι ΗΠΑ!»

Σάββας Καλεντερίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα