Τίτλος στον Νίκο!

Από τον 
Χάρη Δάντση

Ο Λιούις Χάμιλτον «έπεσε» εκ των έσω! Μπορεί ο Βρετανός πιλότος να κέρδισε στο τελευταίο χθεσινό Γκραν Πρι στο Αμπού Ντάμπι, όμως δεν ήταν αρκετό… Ο ομόσταβλός του στη Mercedes, Νίκο Ρόσμπεργκ, που τερμάτισε δεύτερος, τον εκθρόνισε, βάζοντας τέλος στο σερί του (ο Χάμιλτον είχε κατακτήσει τα τρόπαια του 2014 και του 2015, ενώ έχει στη συλλογή του κι εκείνο του 2008).Ετσι, ο Γερμανός οδηγός που πανηγυρίζει τον πρώτο του τίτλο έγινε ο 33ος παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

«Είμαι πολύ περήφανος και κατάφερα κάτι που είχε πετύχει και ο πατέρας μου. Ο Λιούις είναι ένας σπουδαίος αντίπαλος και είναι πάντα δύσκολο να τον νικήσεις» τόνισε o Ρόσμπεργκ, προσθέτοντας ότι «όλο το τριήμερο ήμουν απόμακρος, ήθελα να προστατεύσω τον εαυτό μου από τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Ηταν δύσκολο Σαββατοκύριακο για μένα. Πολλές στιγμές του δεν ήταν ευχάριστες, ειδικά στον αγώνα. Σίγουρα δεν ήταν ο πιο απολαυστικός αγώνας που είχα. Ηταν έντονος, πολύ έντονος. Δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά έτσι μέσα στο μονοθέσιο». Ο Χάμιλτον, παρότι δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Γερμανό, του έδωσε συγχαρητήρια. «Ειλικρινά, νιώθω πολύ καλά και ας έχασα τον τίτλο» είπε ακόμα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φέτελ, ενώ οι Μάσα και Μπάτον είπαν χθες το «αντίο» τους στη Φόρμουλα 1.

Οι έξι πρώτοι οδηγοί της τελικής κατάταξης: Ρόσμπεργκ 385, Χάμιλτον 380, Ρικιάρντο 256, Φέτελ 212, Φερστάπεν 204, Ραϊκόνεν 186.

Η βαθμολογία στους κατασκευαστές: Mercedes 765, Red Bull 468, Ferrari 398.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα