Οι στενές επαφές του Κουρτάκη με τον Κοτσώνη

Αποκαλύψεις-φωτιά, που επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ της «δημοκρατίας» (30 Νοεμβρίου 2016) σχετικά με την επαγγελματική σχέση του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη με τον Αιμίλιο Κοτσώνη, καταδικασθέντα σε δεκαετή κάθειρξη για την υπόθεση της διακίνησης 2,1 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor One», έγιναν χθες στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας!

Αφορμή στάθηκε η συζήτηση της αγωγής που έχει καταθέσει ο κ. Κουρτάκης σε βάρος του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ζητώντας αποζημίωση 99.956 ευρώ για ηθική βλάβη.

Το tweet

Ο κ. Κουρτάκης στρέφεται κατά του κ. Καμμένου με αφορμή tweet του τελευταίου, στο οποίο αναφερόταν το όνομα του εκδότη και διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και δίπλα υπήρχε η λέξη «Noor One».

Από την ακροαματική διαδικασία και τα έγγραφα που προσκόμισε σήμερα στο δικαστήριο η (σύζυγος και) συνήγορος υπεράσπισης του υπουργού Αμυνας, Ελενα Τζούλη, προκύπτει ότι ο κ. Κουρτάκης είναι ως σήμερα έμμισθος υπάλληλος του Αιμίλιου Κοτσώνη, ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά σε ποινή κάθειρξης 10 ετών (με αναστέλλουσα ισχύ στην έφεση) για απλή συνέργεια στη διαμετακόμιση της ηρωίνης όσον αφορά την υπόθεση του «Noor One», ενώ η εισαγγελέας έχει ασκήσει έφεση, ζητώντας να του επιβληθεί από το Εφετείο μεγαλύτερη ποινή.

Η επαγγελματική σχέση των δύο ανδρών αφορά την εταιρία Μετρόραμα, η οποία εξέδιδε τη free press εφημερίδα «Metro» και είναι ενεργή ως σήμερα. H Μετρόραμα έχει την έδρα της στην οδό Ιάσονος 2, όπου στεγάζεται και η εταιρία που σύστησε ο κ. Κουρτάκης. «Είναι ξεκάθαρο πως ο Αιμίλιος Κοτσώνης ήταν και παραμένει εργοδότης του Γιάννη Κουρτάκη σε εταιρία που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα.

Σε αυτό αναφερόμουν» διευκρίνισε ο κ. Καμμένος ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Το γεγονός αυτό επεσήμανε και η δικηγόρος του υπουργού Αμυνας Ελενα Τζούλη στον μάρτυρα Θανάση Φουσκίδη, δημοσιογράφο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο οποίος εξετάστηκε από την πλευρά του κ. Κουρτάκη.

Δικηγόρος: Στην εταιρία Μετρόραμα ο Γιάννης Κουρτάκης είναι έμμισθος υπάλληλος του Αιμίλιου Κοτσώνη. Αποδεικνύεται εξ εγγράφων αυτό. Συνεπώς, δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους;
Μάρτυρας: Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει αυτό με την υπόθεση του «Νoor One», δεν γνωρίζω αν ισχύει η σχέση στο Μετρόραμα.
Δικηγόρος: Ο εκδότης σας έχει κάνει μία αναφορά στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στο όνομα Κοτσώνης;
Πρόεδρος: Δεν μας αφορά αυτό!
Δικηγόρος: Δεν έχει κάνει καμία αναφορά. Υπάρχει έγγραφο του Google που το αποδεικνύει! […] Αν έχει θιχτεί η τιμή και η υπόληψη του κ. Κουρτάκη, γιατί ακόμα και χθες και προχθές ζητούσε από τον κ. Καμμένο να του δώσει συνέντευξη;
Μάρτυρας: Αν είσαι αντικειμενικός δημοσιογράφος, ζητάς!

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αν και στην υπόθεση δεν έγινε καμία αναφορά από την πλευρά του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου στο όνομα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και στην υπόθεση του «Noor One», εντούτοις ο δικηγόρος του εκδότη των «Παραπολιτικών» και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης ρώτησε επιμόνως τον μάρτυρα για την ύπαρξη οποιασδήποτε σύνδεσης.

Ο κ. Φουσκίδης ανέφερε, μάλιστα, πως «επιχειρηματικά συμφέροντα που μάχονται τον Βαγγέλη Μαρινάκη επιχείρησαν να τον ταυτίσουν με την υπόθεση» και έκανε λόγο για «στενή φιλία» του Γιάννη Κουρτάκη με τον εφοπλιστή.

Δικηγόρος: Ξέρετε αν ο Αιμίλιος Κοτσώνης είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση;
Μάρτυρας: Ναι, είναι.
Δικηγόρος: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνδέθηκε με αυτήν την υπόθεση;
Μάρτυρας: Οχι.
Δικηγόρος: Ηταν ο Γιάννης Κουρτάκης μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;
Μάρτυρας: Ναι, σε αυτήν την τριήμερη διαδικασία ήταν μαζί του.

Καταγγελία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο πλαίσιο της χθεσινής συζήτησης κατήγγειλε επίσης ότι από απόρρητες καταθέσεις προκύπτει πως υπάρχει καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων του Α.Τ. Βούλας ότι ο Αιμίλιος Κοτσώνης συνοδευόταν από αστυνομικούς (φρουρά) του συγκροτήματος των «Παραπολιτικών». Το προσεχές διάστημα αναμένεται η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα