Πούτιν καλεί Τραμπ για συνεργασία!

Στην ετήσια ομιλία του στο Κρεμλίνο ο Ρώσος πρόεδρος έκανε άνοιγμα φιλίας προς τον νέο πλανητάρχη και ζήτησε αποκατάσταση σχέσεων

Ενας… άλλος Πούτιν εμφανίστηκε χθες ενώπιον της πολιτικής ελίτ της Ρωσίας, που είχε συγκεντρωθεί σε μία από τις μεγαλοπρεπέστερες αίθουσες του Κρεμλίνου για να παρακολουθήσει την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του Ρώσου προέδρου σχετικά με την κατάσταση του έθνους.

Με έναν ασυνήθιστα συμβιβαστικό αλλά και αισιόδοξο τόνο στη φωνή του ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στη σχέση της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η Μόσχα θέλει να συνεννοηθεί με την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση και πως επιδιώκει να κάνει φίλους και όχι εχθρούς. «Δεν θέλουμε αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν τη χρειαζόμαστε. Δεν επιδιώκουμε ούτε ποτέ επιδιώξαμε να κάνουμε εχθρούς. Χρειαζόμαστε φίλους» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε. Εχουμε κοινή ευθύνη για να διασφαλίσουμε τη διεθνή ασφάλεια» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «οποιαδήποτε αμερικανορωσική συνεργασία θα πρέπει να είναι αμοιβαία επωφελής και ισότιμη».
Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε εκφράσει την ελπίδα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να βοηθήσει να αποκατασταθούν οι αμερικανορωσικές σχέσεις. Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε, επίσης, ότι ελπίζει να βρει κοινό έδαφος με την Ουάσινγκτον, ιδιαίτερα όσον αφορά την καταπολέμηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας.

Σε ήπιους τόνους

Ωστόσο, παρά τον ηπιότερο από τον συνηθισμένο τόνο του, κατέστησε σαφές ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντά της. Την ίδια ώρα, διαμαρτυρό μενος για τους «μύθους» περί ρωσικής επιθετικότητας και ανάμειξης σε εκλογές άλλων χωρών, ανέφερε ότι η Μόσχα θέλει να αποφασίσει η ίδια τη μοίρα της. «Θα οικοδομήσουμε το μέλλον μας χωρίς συμβουλές από οποιονδήποτε άλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η φετινή ομιλία του Ρώσου προέδρου επικεντρώθηκε και σε εσωτερικά κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα. Ο κύριος στόχος του φάνηκε ότι είναι ο λαός της χώρας του, στον οποίο θέλησε να στείλει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα, πως τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης έχουν περάσει. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι πλέον καιρός η κυβέρνηση να επικεντρωθεί στη βελτίωση του επιπέδου ζωής όλων των Ρώσων, επενδύοντας περισσότερο στην παιδεία και την υγεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα