Ακρόπολη φτιαγμένη από Lego

Το μουσείο υποδέχεται τα Χριστούγεννα με παιδικά εργαστήρια, συναυλίες και εκπαιδευτικές – παραδοσιακές εκδηλώσεις 

Μία Ακρόπολη φτιαγμένη από LEGO, χριστουγεννιάτικες μελωδίες άρπας στην Αίθουσα του Παρθενώνα, ένα πανέμορφο γούρι εμπνευσμένο από την αριστουργηματική λεοντοκεφαλή-υδρορροή του λεγομένου αρχαίου ναού της Ακρόπολης που χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ. Το Μουσείο της Ακρόπολης φόρεσε ήδη τα γιορτινά του και ετοιμάζεται να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους επισκέπτες για ένα γιορτινό ταξίδι στον χρόνο.

* Αρχής γενομένης από το παιδικό εργαστήριο «Ναοί και άλλα κτήρια φτιαγμένα με LEGO και εμπνευσμένα από την Ακρόπολη», οι λιλιπούτειοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν τη φαντασία τους σε δράση και να δημιουργήσουν, εμπνευσμένοι από τους ναούς, τους κίονες και
τα κιονόκρανα, το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ. και στις 13.00. Το εργαστήριο έχει το συμβολικό αντίτιμο των 2 ευρώ και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
* Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου εκείνοι που θα βρεθούν στο μουσείο θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν την Big Band του Δήμου Αθηναίων στο ισόγειο να ερμηνεύει
αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μουσικά κομμάτια υπό τη διεύθυνση του Μ. Θεοδοσάκη.

* Τα κλασικά έλατα των Χριστουγέννων στο μουσείο δίνουν τη θέση τους στα «δέντρα των θεών». Στην παιδική δράση με αυτόν τον τίτλο (την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου: Από τις 11 π.μ. έως τις 16.00) μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν την ιδιαίτερη σημασία συγκεκριμένων φυτών στην αρχαία Ελλάδα, όπως η ελιά, η βελανιδιά και η δάφνη. Ερχονται σε επαφή με τις πανέμορφες φυλλωσιές και τους καρπούς της τέχνης του μουσείου, δημιουργώντας εναλλακτικά πολύχρωμα, γιορτινά δέντρα.

* Παράλληλα, ακολουθώντας την παράδοση, οι επισκέπτες «σαλπάρουν» με «Το πλοίο των Παναθηναίων μέσα στο Μουσείο». Ενα καράβι με εντυπωσιακό πολύχρωμο πανί ταξίδευε πάνω σε τροχούς μέχρι τους πρόποδες της Ακρόπολης για τη λαμπρή γιορτή των Παναθηναίων. Μικροί και μεγάλοι φέρνουν τη θάλασσα στη στεριά του μουσείου, σε ένα πολύχρωμο, χάρτινο μωσαϊκό, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τον θαλάσσιο κόσμο της τέχνης της Ακρόπολης (Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου: Από τις 11 π.μ. έως τις 16.00).

* Μία εξίσου ενδιαφέρουσα δράση είναι οι «Αιωρούμενες δημιουργίες στο φωτισμένο μουσείο», αναπαριστώντας τη συνήθεια των αρχαίων να κρεμούν στολίδια, ιερά και καθημερινά αντικείμενα στους τοίχους των κτηρίων και στα δέντρα των ιερών. (Παρασκευή30 Δεκεμβρίου: Από τις 12
μ.μ. έως τις 19.00).

* Από την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, από τις 11 π.μ. έως τις 13.00, οι επισκέπτες του μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την περιήγησή τους στην Αίθουσα του Παρθενώνα με τη συνοδεία των μελωδικών ήχων της άρπας του μουσικού Θοδωρή Ματούλα.

Γκουρμέ πιάτα, γλυκίσματα και τζαζ νότες

Καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών το καφέ του ισογείου και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα προσφέρουν παραδοσιακά γιορτινά πιάτα και γλυκίσματα. Οι γνωστοί μουσικοί της αθηναϊκής τζαζ σκηνής του μουσείου «προσθέτουν» χριστουγεννιάτικο χρώμα στο εστιατόριο τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου, ερμηνεύοντας γνωστές μελωδίες από το διεθνές τζαζ ρεπερτόριο.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα