Τιμές και οργή!

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Ο προγραμματισμένος για τα ξημερώματα της Πέμπτης πρώτος τελικός του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν διεξήχθη ποτέ, λόγω της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τη βραζιλιάνικη Σαπεκοένσε στο Μεντεγίν. Ωστόσο, περίπου 100.000 οπαδοί της Ατλέτικο Νασιονάλ της Κολομβίας συγκεντρώθηκαν στο στάδιο «Atanasio Girardot» προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της «Σάπε»! Η βραζιλιάνικη έκδοση του δικτύου FOX Sports έδειξε για 90′ «μαύρο» και οι ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας κεριά οπαδοί της Ατλέτικο απελευθέρωσαν 71 περιστέρια για τα ισάριθμα θύματα της πτώσης…

Την ίδια στιγμή, κι ενώ στο «Arena Gonda» της πόλης Σαπέκο οι φαν της τοπικής ομάδας προσεύχονται ακόμη, επικρατούσαν θλίψη και οργή από τις αναφορές των Αρχών ότι αιτία της συντριβής ήταν η έλλειψη καυσίμων. Ο επικεφαλής της πολιτικής αεροπορίας της Κολομβίας Αλφρέδο Μποκανένγκρα εξήγησε ότι όλα τα στοιχεία, χωρίς να έχουν εξακριβωθεί πλήρως, συνηγορούν σε αυτήν την εκδοχή. Τόνισε ότι οι έρευνες έδειξαν πως τη στιγμή της πρόσκρουσης στο έδαφος το αεροσκάφος δεν είχε καύσιμα, αφού ο πιλότος Μιγκέλ Κιρόγκα φέρεται ότι αποφάσισε να μη σταματήσει για ανεφοδιασμό. Ο συγκυβερνήτης αεροσκάφους της Avianca Σεμπαστιάν Ουπεγκί, που πετούσε κοντά και άκουσε τη συνομιλία πύργου ελέγχου – Κιρόγκα, δήλωσε ότι ο τελευταίος φώναζε με αγωνία «βοηθήστε μας, έχουμε πρόβλημα με τα καύσιμα!».

Οι Αρχές της Βολιβίας ανακάλεσαν χθες την άδεια λειτουργίας της αεροπορικής εταιρίας LaMia.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα