Μητσοτάκης σε Σταϊνμάγερ: Η Ελλάδα υπερασπίζεται τις διεθνείς συμφωνίες

Οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και για τη μεταναστευτική-προσφυγική κρίση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν επίσης για το μέλλον της ΕΕ, τις προεδρικές εκλογές στην Αυστρία και τα δημοψηφίσματα στη Μεγ. Βρετανία και την Ιταλία, ενώ ειδικά σε σχέση με το χθεσινό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα που διεξήχθη στη γειτονική χώρα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν θα πρέπει να είναι αφετηρία πρόσθετης αβεβαιότητας στην Ευρώπη.

Επιπλέον, με τον κ. Στάινμαϊερ μίλησαν και για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη:

Ενημέρωσα τον κ. Steinmeier και για την σταθερή υποστήριξή μας στις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού, ιδιαίτερα τώρα που εντατικοποιούνται οι συνομιλίες για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο αρχηγός της ΝΔ εξέφρασε, επίσης, τον έντονο προβληματισμό του για δηλώσεις που προσθέτουν ένταση, σε μία εποχή που απαιτείται ψυχραιμία και σωφροσύνη, για την αντιμετώπιση των μεγάλων γεωπολιτικών προκλήσεων στην περιοχή μας. Όπως υπογράμμισε ”η Ελλάδα υπερασπίζεται με συνέπεια το διεθνές Δίκαιο, τις διεθνείς Συμφωνίες και Συνθήκες και τη διαφύλαξη της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας. Αυτό οφείλουν να κάνουν και όλα τα γειτονικά κράτη. Παρά την πολύχρονη κρίση που διανύουμε, ως προς τις διεθνείς προτεραιότητες της χώρας, ο λαός μας είναι ενωμένος και πορεύεται με τις αξίες που προσδιορίζουν τον νέο πατριωτισμό των Ελλήνων”.

Επιπρόσθετα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση τόνισε την ανάγκη να αποκτήσουμε ως χώρα ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση «έτσι ώστε οι θυσίες των πολιτών να πιάσουν τόπο και να δώσουν προοπτική στην κοινωνία και ισχύ στην πατρίδα μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα