Δίκη για «CR7»

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Την ώρα που η (καταλανική) εφημερίδα «Mundo Deportivo» αποκάλυπτε χθες ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κατακτήσει την ερχόμενη Δευτέρα την τέταρτη Χρυσή Μπάλα της καριέρας του -πλησιάζοντας τις πέντε του Λιονέλ Μέσι-, ο μαδριλένικος Τύπος ανέφερε ότι ο Πορτογάλος ίσως λάβει και μια άλλη κλήση, διόλου κολακευτική και τιμητική, καθώς ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοριακών της Ισπανίας επισήμανε ότι ο «CR7» δεν πρόκειται να αποφύγει τη δίκη για το φορολογικό σκάνδαλο στο οποίο έχει εμπλακεί το όνομά του… 

Σύμφωνα με αποκάλυψη 12 ευρωπαϊκών ΜΜΕ, σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Football Leaks και τη «διαρροή» 18.000.000 εγγράφων, ο Ρονάλντο απέκρυψε από την εφορία ποσό 150.000.000 ευρώ μέσω εταιριών σε φορολογικούς παραδείσους όπως οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι και η Ελβετία. Κάτι που πιθανότατα θα τον φέρει ενώπιον των δικαστών, αφού οι ισπανικές Αρχές ερευνούν την υπόθεση της φερόμενης ως φοροδιαφυγής τους τελευταίες 12 μήνες. 

Ο Κάρλος Κρουθάδο, επικεφαλής της Ενωσης Εφοριακών, εξήγησε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον σταθμό Cadena Ser: «Η δίκη είναι αυτό που περιμένουμε, βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από την έρευνα. Η εφορία πρέπει να μεταβιβάσει την υπόθεση στην εισαγγελία και είναι εύκολο να δει κανείς ότι θα καταλήξει στο δικαστήριο».

Ποινή φυλάκισης

Ο κ. Κρουθάδο, μάλιστα, τόνισε ότι σε περίπτωση που ο Κριστιάνο Ρονάλντο κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης… Οπως τον περασμένο Ιούλιο ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα, που καταδικάστηκε σε 21μηνη φυλάκιση για φοροδιαφυγή. 

Βεβαίως, κάθε ποινή κάτω των 24 μηνών στην Ισπανία είναι με αναστολή ή εξαγοράσιμη… Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας -και δηλωμένος οπαδός της Ρεάλ- Μαριάνο Ραχόι, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα σε συνέντευξη, λέγοντας ότι «είναι θέμα των αρμόδιων Αρχών, και δεν μιλώ για ζητήματα που δεν γνωρίζω». 

Στο μεταξύ, εκτός των Ζοσέ Μουρίνιο, Μεσούτ Οζίλ, Ρανταμέλ Φαλκάο, στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής αναφέρθηκαν χθες τα ονόματα των επίσης παικτών της Ρεάλ, Μόντριτς, Πέπε και Κοεντράο για φερόμενη ως απόκρυψη 1.500.000, 3.700.000 και 3.500.000 ευρώ, αντίστοιχα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα