Στολίζεται από αύριο η Θεσσαλονίκη

Εορταστικές δράσεις με χριστουγεννιάτικο χωριό, σόου από πυροτεχνήματα και τον «Αστερόκοσμο»!

Στη Θεσσαλονίκη τα Χριστούγεννα έρχονται στις… 10 Δεκεμβρίου, αφού τότε θα φωταγωγηθεί η πλατεία Αριστοτέλους, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών δράσεων του κεντρικού δήμου, τότε θα ανοίξει τις πύλες του ο «Αστερόκοσμος» στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ θα ανάψει και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα, που δημιούργησε ο εμπορικός σύλλογος.

Το παραμύθι «Κόκκινη κλωστή δεμένη…», με όλους τους συμβολισμούς του, θα διατρέχει τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα Χριστούγεννα, υπό την οργανωτική ευθύνη του αρχιτέκτονα και σκηνογράφου Απόστολου Βέττα και της ομάδας του, οι οποίοι σχεδίασαν τον εορταστικό διάκοσμο. Πάνω από το άγαλμα του Βενιζέλου θα στηθεί ένα οργανωμένο χριστουγεννιάτικο χωριό με τη συμμετοχή μη κυβερνητικών οργανώσεων. Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα δοθεί ένα σόου πυροτεχνημάτων από δύο παγκόσμιους πρωταθλητές στο είδος, τα αδέλφια Νάνου. Συνολικά οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα είναι 180 και θα συμμετέχουν 300 άτομα.

Ο «Αστερόκοσμος», που διοργανώνεται από το Magic Park, με τη στήριξη της ΔΕΘ-Helexpo, θα αναπτυχθεί στα περίπτερα 13, 14, 15 και σε υπαίθριους χώρους της ΔΕΘ. Mε την είσοδο των 7 ευρώ θα δίνεται η δυνατότητα απεριόριστης χρήσης 16 παιχνιδιών του λούνα παρκ, απεριόριστης πρόσβασης σε δύο παγοδρόμια, στο Χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών και συμμετοχής στα δημιουργικά εργαστήρια, στις δράσεις, στα χριστουγεννιάτικα θεάματα και στις θεατρικές παραστάσεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα