SOS από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που ζητά κονδύλια για σίτιση των φοιτητών!

«Οχι» σε νέα μείωση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσαν οι πρυτάνεις κατά τη διάρκεια της συνόδου τους, το περασμένο Σάββατο, καθώς πλέον τα ιδρύματα αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες σίτισης και στέγασης των δικαιούχων φοιτητών τους. Οπως επισήμαναν, τα πανεπιστήμια ασφυκτιούν οικονομικά εξαιτίας των αλλεπάλληλων περικοπών στους προϋπολογισμούς τους τα τελευταία χρόνια, οι οποίες έχουν αγγίξει το 70%!

Το γεγονός αυτό αναπόφευκτα έχει επηρεάσει και τα κονδύλια που διατίθενται για τη φοιτητική μέριμνα, τα οποία έχουν μειωθεί και «υπολείπονται σημαντικά του απαιτούμενου ύψους για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων οικονομικών συνθηκών».

Μάλιστα, χαρακτήρισαν «αδικαιολόγητη» την περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ για το 2017, αφού «αυξάνεται ο συνολικός προϋπολογισμός του υπουργείου Παιδείας». Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν να προβλεφθεί γενναία αύξηση στα κονδύλια για τη φοιτητική μέριμνα και ιδιαίτερα για τη σίτιση, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών.

Εκτός από το οικονομικό, μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη Σύνοδο των Πρυτάνεων ήταν και το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας. Ειδικότερα, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων ζήτησαν να παραταθεί ο χρόνος για τη μη απαίτησή του και για τους φοιτητές που εισήχθησαν από το 2013 και έπειτα, έως ότου υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία που να ρυθμίζει τη χορήγησή του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα