Εστρωσαν με σακούλες σκουπιδιών κλίνες ΜΕΘ

Τις χρησιμοποίησε ως υποσέντονα μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ 

Σε νέες βαριές καταγγελίες για τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στα δημόσια νοσοκομεία προχωράει η ΠΟΕΔΗΝ, που υποστηρίζει ότι σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας το προσωπικό έστρωνε πριν από λίγες ημέρες σε κρεβάτια ΜΕΘ αχρησιμοποίητες σακούλες σκουπιδιών (!), λόγω ελλείψεων. «Σε πολύ μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής έστρωναν την περασμένη εβδομάδα σακούλες σκουπιδιών αντί για υποσέντοντα (πάνες). Μεσαίωνας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλουν βλάβες σε ιατρικά μηχανήματα, ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά, αλλά και διαρροές αερίων στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, που έστειλαν αρκετούς υπαλλήλους των εργαστηρίων στα Επείγοντα του νοσοκομείου.

«Η διοίκηση αναγκάστηκε να καλέσει ειδικό συνεργείο, που έλαβε δείγματα και τα έστειλε για έλεγχο στη Γερμανία» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας για συνεχόμενα κρούσματα αδιαθεσίας (έντονη δυσφορία) υπαλλήλων, στο διάστημα 1-30 Νοεμβρίου. «Μετά τις αντιδράσεις του σωματείου και των εργαζομένων, η διοίκηση ενημέρωσε ότι πράγματι υπάρχει διαρροή αερίων. Ενημέρωσαν προφορικά τους υπαλλήλους, χωρίς να παρουσιάσουν τις μετρήσεις του εργαστηρίου της Γερμανίας, ότι έδειξαν βουτάνιο στα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδα. Είναι ασφαλής η υγεία του προσωπικού και των ασθενών;» ρωτάει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει στάση εργασίας, αύριο, 10.00-15.00, και καλεί τα μέλη της να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο του υπουργείου Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους (στις 10.00). Οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα