Η αντιλαϊκή στρατηγική

Οσοι λένε συχνά ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τους αριθμούς συνήθως αποφεύγουν να μιλήσουν για την αλήθεια που κρύβουν οι αριθμοί και για τις ανθρώπινες τραγωδίες, τις οποίες προκαλούν οι πολιτικές που εφαρμόζουν.

Στα εφήμερα λόγια της κατασκευής προεκλογικών παραδείσων ο άνθρωπος πρωταγωνιστεί και οι αριθμοί είναι τα εργαλεία των δανειστών, που αναμένεται να κατατροπωθούν από τη «φιλολαϊκή» ηγεσία.

Μετά τις εκλογές οι αριθμοί που φανερώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση είναι «προπαγάνδα» και οι πιστωτές δεν κατατροπώνονται, αλλά εξυπηρετούνται. Ακόμη και όταν ζητούν πράγματα που δεν μπορούν να προκύψουν ούτε με… θαύμα!

Οι αριθμοί, λοιπόν, μας βοηθούν να καταλάβουμε πόσο αφόρητες είναι οι συνέπειες της άτακτης χρεοκοπίας της ελληνικής κοινωνίας, η οποία συνθλίβεται μέσα στις μυλόπετρες των Μνημονίων. Η «δημοκρατία» σε άρθρο της παρέθεσε τα στατιστικά τρόμου που αφορούν την ανεργία. Μεταξύ αυτών αναφέρονται τα ακόλουθα: «Αρνητικό ρεκόρ πενταετίας σημειώθηκε τον Νοέμβριο στην αγορά εργασίας, καθώς -σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ- μέσα σε έναν μήνα χάθηκαν επιπλέον 37.667 θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν 157.385 προσλήψεις, έναντι 195.052 αποχωρήσεων, γεγονός που οδήγησε στις υπηρεσίες ανεργίας του ΟΑΕΔ 37.667 υπαλλήλους.

Ο φετινός Νοέμβριος κινήθηκε σε χειρότερα επίπεδα από τον περσινό, καθώς το 2015 είχαν χαθεί 24.674 εργασίας, το 2014 έγιναν 20.331 περισσότερες απολύσεις, το 2013 χάθηκαν 17.214 θέσεις και το 2012 34.138 θέσεις εργασίας».

Φυσικά, η εξέλιξη του ελληνικού δράματος, αν δεν αλλάξουν άρδην τα πράγματα, δεν πρόκειται να είναι καλύτερη από την τωρινή κατάσταση. Η συνταγή δεν σώζει, αλλά σκοτώνει τον ασθενή. Δεν πρόκειται να έρθει ανάπτυξη με σκληρή λιτότητα και ανελέητη φοροεπιδρομή. Δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας μέσω της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Δεν πρόκειται να ανακάμψει η οικονομία με την επιβολή μέτρων που θα γονάτιζαν ακόμη και το πιο εύρωστο κράτος.

Η σωτηρία της χώρας και των πολιτών έχει ως προϋπόθεση την απαλλαγή από τον βρόχο της ανεργίας και της αντιλαϊκής πολιτικής!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα