Δίωξη σε δύο εταιρίες για κομπίνα με βηματοδότες

Εκατομμύρια ευρώ έχασαν δύο ελληνικά δημόσια νοσοκομεία από την τριγωνική κομπίνα συναλλαγών που είχαν στήσει επιτήδειοι δύο ελληνικών εταιριών προμήθειας ιατρικού υλικού, όπως, για παράδειγμα, βηματοδοτών.

Ηδη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, στους κατά τον νόμο υπευθύνους των δύο εταιριών και η υπόθεση έχει ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή. Η ζημία που φέρεται ότι προκλήθηκε στην περιουσία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, δηλαδή των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, υπερβαίνει κατά πολύ το ποσό των 150.000 ευρώ.

Στο επίκεντρο της παράνομης, κατά τη Δικαιοσύνη, δράσης των ελληνικών προμηθευτριών εταιριών ήταν αλλοδαπές εταιρίες με έδρα την Κύπρο! Από την έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς αποκαλύφθηκε πως στις χρήσεις 2005 έως 2009 και στις χρήσεις 2006 και 2007, αντίστοιχα, οι δυο ελληνικές εταιρίες πραγματοποίησαν αγορές εμπορευμάτων από τις συνδεδεμένες αλλοδαπές εταιρίες με έδρα την Κύπρο.

Τα εμπορεύματα έφταναν κατευθείαν από τους κατασκευαστές στις εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρίας με δελτία αποστολής και στη συνέχεια τιμολογούνταν από τη συνδεδεμένη κυπριακή εταιρία. Το τίμημα οριζόταν αδικαιολόγητα σε ποσό ανώτερο από εκείνο που θα οριζόταν, αν οι αγορές πραγματοποιούνταν από άλλο πρόσωπο υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν στην αγορά κατά τον χρόνο κάθε αγοράς!

Βάσω Παλαιού

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα