Καθυστερεί η δικογραφία για τη «μαφία της μπάλας»!

Ερωτήματα για τη στάση του Συμβουλίου Εφετών, που από τον Σεπτέμβριο δεν έχει συνεδριάσει για να εκδώσει βούλευμα 

Η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στον χώρο του ποδοσφαίρου αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές δικογραφίες που χειρίζεται αυτή την περίοδο το Εφετείο της Αθήνας.

Παρότι, όμως, εδώ και τέσσερις μήνες ο εισαγγελέας Εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος έχει καταθέσει την πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών, με την οποία ζητάει την παραπομπή 28 κατηγορουμένων (διαιτητές, προπονητές, παράγοντες ομάδων και ποδοσφαιριστές), μεταξύ των οποίων και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης -του οποίου προτείνει τη σύλληψη για παραβίαση των περιοριστικών όρων-, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας Θόδωρος Κουρίδης, η υπόθεση έχει «κολλήσει» στο Δικαστικό Συμβούλιο. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι σήμερα, το Συμβούλιο Εφετών, και συγκεκριμένα το α’ κλιμάκιό του, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, δεν έχει συνεδριάσει προκειμένου να κρίνει το ζήτημα και να εκδώσει το βούλευμά του, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα!

Ο τελικός λόγος

Το Δικαστικό Συμβούλιο είναι αυτό το οποίο έχει τον τελικό λόγο για το αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη, ενώ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει -εφόσον το κρίνει αναγκαίο- περαιτέρω ανακριτικές πράξεις.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, την απόφαση λαμβάνει η πλειοψηφία του Δικαστικού Συμβουλίου και όχι μεμονωμένα ο πρόεδρός του (όπως φημολογείται τα τελευταία 24ωρα), είτε για παραπομπή είτε για απαλλαγή ή για περαιτέρω ανάκριση. Στην περίπτωση βέβαια που αποφασίσει να ζητήσει περαιτέρω ανάκριση, τότε η οριστική κρίση για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» θα καθυστερήσει για έναν και πλέον χρόνο!

Σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών και να εκδώσει την κρίση του, θα πρέπει πρώτα να αρθεί το κώλυμα που έχει προκύψει με την εισηγήτρια της υπόθεσης, εφέτη Χριστίνα Ρωμέση, η οποία κατέθεσε αίτηση αυτοεξαίρεσης λόγω συγγενικής σχέσης με συνήγορο βασικού κατηγορουμένου. Η αίτησή της δεν έγινε δεκτή, η ίδια κατέθεσε αναίρεση στον Αρειο Πάγο και πλέον το ζήτημα βρίσκεται πάλι στο Συμβούλιο Εφετών και αναμένεται η έκδοση βουλεύματος.

Μέχρι να λυθεί το ζήτημα αυτό, το αν δηλαδή η κυρία Ρωμέση θα μετέχει τελικά ή όχι στη σύνθεση του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη δικονομική ενέργεια, καθώς δεν προβλέπεται η δυνατότητα του προέδρου του Δικαστικού Συμβουλίου Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου να αποστείλει με δική του πρωτοβουλία τη δικογραφία πίσω στον ανακριτή Διαφθοράς. Κάτι τέτοιο, όπως εξηγούν νομικοί κύκλοι στη «δημοκρατία», θα αποτελούσε γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα