Θέλει (Μέσι) λύση

Από τον
Γιώργο Αδαμόπουλο

Οι φωτογραφίες από τη γνωριμία του με τον 6χρονο Αφγανό οπαδό του Μουρταζά Αχμαντί, στο προχθεσινό φιλικό της Μπαρτσελόνα με την Αλ Αχλί στο Κατάρ (σ.σ.: ο πιτσιρικάς δεν «ξεκολλούσε» από πάνω του και χρειάστηκε να τον απομακρύνει ο διαιτητής!), προκάλεσαν συγκίνηση. 

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για φερόμενη φοροδιαφυγή μεγάλων σταρ του ποδοσφαίρου, όμως, έχουν δημιουργήσει ένα γενικό κλίμα αμφισβήτησης και προκαλούν προβληματισμό στον ηγέτη της «Μπάρτσα». 

Ο Μέσι, άλλωστε, καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο σε φυλάκιση 21 μηνών για φοροδιαφυγή 4.100.000 ευρώ. 

Ωστόσο, στην Ισπανία οι ποινές κάτω των 24 μηνών είναι εξαγοράσιμες ή με αναστολή. Σύμφωνα με τη μαδριλένικη εφημερίδα «La Razon», πάντως, ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου ζήτησε να επικυρωθεί η ποινή του «Λίο», όπως και η αντίστοιχη του πατέρα του, Χόρχε Μέσι. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει απορριφθεί η έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης από τον Αργεντινό, ο οποίος επιμένει ότι γνώση των οικονομικών στοιχείων -για εταιρία που συστάθηκε στην Ουρουγουάη, ώστε να δηλώνονται έσοδα από την εκμετάλλευση της εικόνας του- είχε μόνο ο πατέρας του…

Δεν ανησυχεί 

Ο Μέσι έχει αποκαλέσει «κυνήγι μαγισσών» την υπόθεση και έχει πληρώσει πρόστιμο 5.500.000, δίχως να ανησυχεί για πιθανή φυλάκιση. Στο μεταξύ, με δύο πρόστιμα συνολικού ποσού 6.000.000 ευρώ τιμωρήθηκε η Μπαρτσελόνα, καθώς το Περιφερειακό Δικαστήριο της Βαρκελόνης έκλεισε με συμβιβασμό την πρώτη υπόθεση για οικονομικές παρατυπίες στη μεταγραφή του Νεϊμάρ από τη Σάντος το 2013.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα