Πώς ο… Σόιμπλε «τίμησε» τη σφαγή στα Καλάβρυτα

Η Ιστορία κάνει περίεργους κύκλους και αποτελεί τον καλύτερο οδηγό για το μέλλον. Δεν χρειάζεται να προστρέξει κανείς σε μαγικές σφαίρες για να καταλάβει τι έρχεται. Ειδικά όσον αφορά τα ένστικτα και τις συμπεριφορές λαών, η Ιστορία μπορεί να είναι εξαιρετικά διδακτική και προφητική.

Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη για ακόμα μια φορά με την εκδικητική μανία των Γερμανών. Οπως έγινε σαφές χθες, ο ηγέτης του Δ΄ Ράιχ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαίτησε την καταδίκη της Ελλάδας επειδή… τόλμησε να δώσει ένα ψευτοεπίδομα ανακούφισης στους μικροσυνταξιούχους. Δεν έμεινε όμως εκεί, αλλά έθεσε σε εφαρμογή και τα σχετικά αντίποινα, δηλαδή έδωσε εντολή στον πρόθυμο υπάλληλό του Γερούν Ντάισελμπλουμ να ανακοινώσει ότι παγώνουν οι αποφάσεις για τη (μικρή) διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Μια τιμωρία ουσιαστικά για άσχετο θέμα και ασύλληπτα μεγαλύτερη της «ζημιάς» που ο ίδιος θεωρεί ότι προκλήθηκε στο Μνημόνιο. Για να «απαντήσει» στο βοήθημα των 300 ευρώ, απειλεί με καταδίκη της χώρας για τα επόμενα χρόνια!

Ο Σόιμπλε, χωρίς να έχει συνεννοηθεί με κανέναν και χωρίς έγκριση από τα αρμόδια όργανα, ως γνήσιος δυνάστης «απάντησε» με τον γνωστό… γερμανικό τρόπο. Ετσι όπως είχαν λειτουργήσει οι πρόγονοί του πριν από 73 χρόνια ακριβώς. Οσα συνέβησαν στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 παραπέμπουν ευθέως στα γεγονότα της 13ης Δεκεμβρίου του 2016. Στη διάρκεια της Κατοχής ένα γερμανικό απόσπασμα που βρισκόταν στις περιοχές της Πελοποννήσου βρήκε νεκρούς στρατιώτες. Ο ταγματάρχης Εμπερσμπέργκερ εξαγριώθηκε και αποφάσισε να προχωρήσει σε αντίποινα.

Η διαταγή που ανακοινώθηκε μέσω ασυρμάτου ήταν «να εκτελεστεί ο ανδρικός πληθυσμός και να πυρποληθούν τα χωριά». Επρόκειτο για την επιχείρηση «Καλάβρυτα». Οι Γερμανοί, με επικεφαλής τον Εμπερσμπέρκερ, στον δρόμο για τα Καλάβρυτα εκτέλεσαν 143 άνδρες στα χωριά Ρωγοί, Κερπινή, Ανω και Κάτω Ζαχλωρού, καθώς και στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου. Επίσης, έκαψαν περίπου 1.000 σπίτια σε πάνω από 50 χωριά, αφού τα λεηλάτησαν, αποκομίζοντας περισσότερα από 2.000 πρόβατα και μεγαλύτερα ζώα και περίπου 260.000.000 δραχμές. Οταν έφτασαν στα Καλάβρυτα, κλείδωσαν όλες τις γυναίκες και τα παιδιά κάτω των 14 ετών στο σχολείο και διέταξαν όλους τους άνδρες από 14 και άνω να παρουσιαστούν έξω από το χωριό.

Εκεί οι Γερμανοί τούς εκτέλεσαν με συνεχείς ριπές πολυβόλων, σκοτώνοντας περίπου 500 άτομα. Κάποιες γυναίκες και παιδιά κατάφεραν να αποδράσουν από το σχολείο ενώ το χωριό φλεγόταν. Η μανία των Γερμανών δεν σταμάτησε εκεί, αφού την επομένη πυρπόλησαν και το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας.

Τα χρόνια έχουν περάσει και από όλες τις πλευρές γίνεται προσπάθεια εδώ και δεκαετίες να κλείσουν οι πληγές της φρίκης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η σημερινή Γερμανία παρουσιάζεται σαν να έχει πάρει διαζύγιο από το ναζιστικό παρελθόν της και προσπαθεί να πείσει ότι έχει διδαχτεί από τα λάθη της. Ομως επαναλαμβάνει και πάλι τα ίδια, με άλλον τρόπο. Το DNA δύσκολα μεταλλάσσεται!

Οι Γερμανοί υπήρξαν πάντα (από την εμφάνισή τους στη γηραιά ήπειρο) κατακτητές και ισοπεδωτικοί. Παρότι βάρβαροι, άλωσαν τάχιστα την Ευρώπη και έβαλαν πόδι στο Βυζάντιο. Κυριάρχησαν και επέβαλαν τον δικό τους νόμο. Οποτε έχαναν τα πρωτεία, έβρισκαν τρόπο να τα ανακτούν μέσω της ισχύος των όπλων. Ηταν πάντα κυνικοί και αδίστακτοι.

Στις ημέρες μας τελειοποίησαν τις μεθόδους τους, αφού κατέκτησαν όλη την Ευρώπη χωρίς να θυσιάσουν ούτε έναν στρατιώτη στα πεδία των μαχών. Επέβαλαν την ισχύ τους μέσω ενός οικονομικού πολέμου και τώρα που είναι πάλι στην «κορυφή του κόσμου» βγάζουν τον πραγματικό εαυτό τους.

Η συνταγή είναι η ίδια. Κατακτούν, ξεζουμίζουν τους πάντες, κλέβουν πλούτο και κάνουν τους άλλους να δουλεύουν γι’ αυτούς. Και φυσικά, όταν κάποιος αντιδρά, βάζουν σε εφαρμογή τα αντίποινα. Αυτά στα οποία ειδικεύεται η γερμανική φυλή!

Δημήτρης Ριζούλης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα