Αριστοτέλειο: Τομέας για μειονοτικούς φοιτητές!

Συστήνεται από το υπ. Παιδείας. Ποια γνωστικά αντικείμενα θα έχει

Στη σύσταση τομέα μειονοτικής εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προχωρά το υπουργείο Παιδείας με σχετική απόφαση, η οποία το επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ.

Ειδικότερα, ο τομέας θα καλύπτει τα εξής γνωστικά αντικείμενα: Κοινωνικοποίηση και Εκπαίδευση σε Δίγλωσσα και Πολύγλωσσα Περιβάλλοντα, Γραμματισμός Μαθητών από Πολύγλωσσα Περιβάλλοντα, Μειονότητες και Πολυγλωσσία στην Ευρώπη, Ιστορία της Μειονοτικής Εκπαίδευσης, Διδακτικές των Μειονοτικών Γλωσσών, Ισλάμ και Εκπαίδευση και Μειονοτική Εκπαιδευτική Πολιτική και Διαχείριση της Πολυπολιτισμικότητας.

Η σύσταση του τομέα μειονοτικής εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί έπειτα από σύμφωνη γνώμη της συνέλευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, ενώ από αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του ΑΕΙ ή του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι στο ίδρυμα φιλοξενούνται ήδη αρκετοί μειονοτικοί φοιτητές, ενώ πλέον με την εν λόγω απόφαση θα υπάρχει εξειδικευμένος τομέας για τη μειονοτική εκπαίδευση, ο οποίος πιθανότατα θα αρχίσει τη λειτουργία του την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Σήμερα διδάσκονται σχετικά γνωστικά αντικείμενα («Κίνητρα Μάθησης, Διαχείριση Σχολικής Τάξης, Επικοινωνιακές / Συμβουλευτικές Δεξιότητες του Εκπαιδευτικού και Ενδυνάμωση Οικογενειών από Πολιτισμικές Μειονότητες» και «Μειονότητες και Μαθηματικά») στον Τομέα Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και στον τομέα Παιδαγωγικής και Κοινωνικού Αποκλεισμού του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα