Έφεση κατά της απαλλαγής Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος

Έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας με την οποία αθωώθηκε από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Ο κ. Γεωργίου σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε διαπράξει παράβαση καθήκοντος γιατί ενώ ήταν επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είχε διατηρήσει από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2010 και την ιδιότητα του υπαλλήλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Παράλληλα, αντιμετώπιζε κατηγορία γιατί δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αν και είχε σχετική υποχρέωση βάσει του νόμου, με αποτέλεσμα να λάβει όλες τις αποφάσεις για τα στοιχεία που αφορούν το έλλειμμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων μελών της ανεξάρτητης αρχής.

Η υπόθεση του κ. Γεωργίου θα κριθεί εκ νέου από τη Δικαιοσύνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα