Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Τα διαπιστευτήρια της ελληνικής ψυχής ξεδιπλώθηκαν στη χτεσινή συγκλονιστική πρεμιέρα της Εθνικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο δραματικό 1-1 της Ελλάδας με την Πολωνία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κρατήθηκε στα πόδια του κόντρα σε όλα τα εμπόδια, ακόμα και σ’ αυτό του ανεκδιήγητου διαιτητή Καρβάλιο, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»!

Το αποτέλεσμα μπορούσε τελικά να γράψει νικήτρια την ομάδα μας, εάν δεν έχανε ο Καραγκούνης πέναλτι στο 72′, εάν μετρούσε κανονικό γκολ του Σαλπιγγίδη, που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ, και εάν ο Ισπανός διαιτητής Καρβάλιο δεν απέβαλε με δύο αυστηρότατες κίτρινες κάρτες τον Παπασταθόπουλο από το πρώτο ημίχρονο. Η εν λόγω απόφαση, μάλιστα, τον εξέθεσε ακόμα και στην ιστοσελίδα Marca της χώρας του, η οποία ανέφερε ότι «ο διαιτητής και ο Λεβαντόφσκι έριξαν την Ελλάδα», όταν το σκορ ήταν στο 1-0 υπέρ των Πολωνών. Ακόμα και ο Ντιρκ Νοβίτσκι στο twitter ξεφώνισε τον Ισπανό διαιτητή.

Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί για την Εθνική μας ομάδα. Οι Πολωνοί μάς απείλησαν από τα πρώτα λεπτά και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 17′, με κεφαλιά του Λεβαντόφσκι. Τα συνεχόμενα λάθη και η έλλειψη καθαρού μυαλού ήταν τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μας. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε και ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου μόλις στο 37ο λεπτό, που είχε ως συνέπεια την υποχρεωτική αντικατάστασή του. Υστερα από λίγα λεπτά το εφιαλτικό σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου ολοκληρώθηκε με την αυστηρή και άδικη αποβολή του Παπασταθόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με βάση την εικόνα του πρώτου 45λεπτου, η ισοπαλία ως τελικό αποτέλεσμα θα ήταν θετικός απολογισμός. Ομως στο δεύτερο ημίχρονο όλα αλλάξαν. Η ελληνική ψυχή αλλά και η είσοδος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη μεταμόρφωσαν την ομάδα μας.

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ κατάφερε έξι λεπτά αφότου πάτησε χορτάρι να ισοφαρίσει και να σκορπίσει τον πανικό στους Πολωνούς. Λίγα λεπτά αργότερα ο Κώστας Φορτούνης, με μια εκπληκτική πάσα, βρήκε τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος ανατράπηκε από τον Πολωνό τερματοφύλακα. Πέναλτι και αποβολή, και χρυσή ευκαιρία για να πετύχουμε την ολική ανατροπή. Δυστυχώς, ο Γιώργος Καραγκούνης δεν τα κατάφερε, καθώς ο νεοεισελθών Τίτον απέκρουσε το χτύπημά του. Λίγο αργότερα ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Σαλπιγγίδη.

Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας, που τις κρατάει ζωντανές στο κυνήγι της πρόκρισης. Ο Σάντος ανακάτεψε αρκετά την τράπουλα. Αν και η ομάδα αγωνιζόταν με 10 παίκτες, ολοκλήρωσε τις αλλαγές του από το 68′, περνώντας στον αγώνα τον Φορτούνη, ο οποίος έδωσε στην Εθνική την ευκαιρία της κάθετης μπαλιάς που απουσίαζε, με ωριμότητα σπάνια για την ηλικία του. Η απουσία της μεσαίας γραμμής άλλωστε ήταν το πιο μεγάλο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο για τον Φερνάντο Σάντος.

Η αποφασιστικότητα των Ελλήνων κράτησε την ομάδα αήττητη για ενδέκατο συνεχόμενο παιχνίδι (επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες), με το πείσμα των διεθνών να υπόσχεται καλύτερη συνέχεια από το επόμενο παιχνίδι, κόντρα στην Τσεχία, την Τρίτη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα