Εορταστικό μενού στο Μέγαρο

Καραγκιόζης, μπαλέτο από το Κίεβο, κάλαντα, συναυλίες, μουσικά παραμύθια, γκαλά όπερας την Πρωτοχρονιά και ο «Μεσσίας» του Χέντελ 

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Ο Καραγκιόζης «εισβάλλει» στο εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη, η Καμεράτα ερμηνεύει Χέντελ, ενώ τα παιδιά της χορωδίας Rosarte τραγουδούν κάλαντα από όλο τον κόσμο. Ενα πληθωρικό πρόγραμμα συναυλιών και παραστάσεων έχει ετοιμάσει για εμάς το Μέγαρο Μουσικής για την περίοδο των εορτών, φέρνοντας στις αίθουσές του διεθνούς φήμης χορευτικούς οργανισμούς, Ελληνες δημιουργούς αλλά και πολυβραβευμένες ορχήστρες.

Η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων άνοιξε με την παράσταση χορού «Η βασίλισσα του χιονιού» από το Μπαλέτο της Εθνικής Οπερας του Κιέβου, μια παραγωγή, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 28/12.
Αυτές τις ημέρες και έως τις 30 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο, ο σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς έχει στήσει τον μπερντέ του παρουσιάζοντάς μας την παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη». Πρόκειται για μια νέα κωμωδία θεάτρου σκιών -με ζωντανή μουσική-, στην οποία τον βασιλιά των καλικάντζαρων ερμηνεύει ο Χρήστος Θηβαίος.

Η χορωδία Rosarte

Αύριο, στο πολιτιστικό ίδρυμα της Βασιλίσσης Σοφίας, θα βρεθεί και η παιδική και νεανική χορωδία Rosarte, η οποία θα ερμηνεύσει κάλαντα και γιορτινά τραγούδια, ενώ στις 23 και τις 25 Δεκεμβρίου οι μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής θα παρουσιάσουν το αριστουργηματικό ορατόριο «Μεσσίας» του Χέντελ, σε μουσική διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Ακόμη και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης θα δώσει το «παρών» στο Μέγαρο. Ο ίδιος θα κρατά τον ρόλο του αφηγητή σε δύο αγαπημένα μουσικά παραμύθια, «Ο Πέτρος και ο Λύκος» του Σεργκέι Προκόφιεφ και «Η πρώτη συναυλία του Αρκούδου Πάντινγκτον», που θα φιλοξενηθούν σε μια ενιαία παράσταση, από τις 26 έως και τις 30 Δεκεμβρίου. Συμμετέχει η Καμεράτα, σε μουσική διεύθυνση της Ζωής Ζενιώδη.

Ακόμη στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ένα λαμπερό πρωτοχρονιάτικο γκαλά όπερας (30/12), υπό τον τίτλο «Tutto Verdi». Η σοπράνο Τσέλια Κοστέα με τον βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά ερμηνεύουν γνωστές άριες από έργα του Βέρντι, εγκαινιάζοντας έτσι τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας, που θα γίνουν το 2017.

Για τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων έχει προγραμματιστεί μια συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου, με την οργανίστα Ουρανία Γκάσιου και τον τρομπετίστα Δημήτρη Γκόγκα να ερμηνεύουν δημοφιλείς μελωδίες.
Τέλος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο Αίθριο του Μεγάρου θα λειτουργεί ένα οργανωμένο παγοδρόμιο για την ψυχαγωγία των μικρών και των μεγάλων φίλων. Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του (έως και τα τέλη Μαρτίου) γύρω από το παγοδρόμιο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις (με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών). ενώ αύριο οι αθλητές της Ice Arena θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο θέαμα.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα