Η Μαίρη Βιδάλη στην Αντίσταση

Ενσαρκώνει τη Λέλα Καραγιάννη αλλά και τη Μαρία Στιούαρτ σε δύο θεατρικά που θα ανέβουν τον Ιανουάριο στο Διάχρονο 

Συνέντευξη στη
Γιώτα Βαζούρα 

Δ ύο σπουδαίες γυναίκες, δύο ισχυρές προσωπικότητες της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας Ιστορίας, η αγωνίστρια Λέλα Καραγιάννη και η Μαρία Στιούαρτ, θα «ζωντανέψουν» μέσα από τις δικές τους ερμηνείες. Η σπουδαία ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη πρωταγωνιστεί σε δύο εξαιρετικές παραγωγές, οι οποίες θα κάνουν πρεμιέρα στη θεατρική στέγη της, το Διάχρονο Θέατρο, μέσα στον Ιανουάριο.

Με αφορμή την έναρξή τους, η γνωστή ηθοποιός μιλάει στη «δημοκρατία» για τους ρόλους της στις δύο σημαντικές αυτές παραγωγές. «Τον μονόλογο της Λέλας Καραγιάννη είχαμε παρουσιάσει πέρυσι για πρώτη φορά» εξηγεί η κυρία Βιδάλη.
«Ο κόσμος ενθουσιάστηκε! Να φανταστείτε ότι με παίρνουν τηλέφωνο πολλοί και μου λένε πως θέλουν να ξαναδούν το έργο. Το περασμένο καλοκαίρι, μάλιστα, κάναμε μια περιοδεία της παράστασης σε επτά πόλεις ανά την Ελλάδα και ήδη οι τέσσερις από αυτές μας έχουν ζητήσει να ξαναπάμε. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να επαναλάβουμε το έργο και φέτος» τονίζει η ίδια.

Ο μονόλογος του Γιώργου Α. Χριστοδούλου (σκηνοθεσία: Γιώτα Κουνδουράκη), που κάνει πρεμιέρα στις 20 Ιανουαρίου στο Διάχρονο Θέατρο και έχει τον τίτλο «Λέλα Καραγιάννη: Η μάνα της Αντίστασης», είναι εμπνευσμένος από τη ζωή της Ελληνίδας αγωνίστριας, μιας δυναμικής γυναίκας και επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης, η οποία συνελήφθη από την Γκεστάπο τον Ιούλιο του 1944 και υπέστη φρικτά βασανιστήρια, προτού τελικά εκτελεστεί.

«Γνώρισα τη Λέλα Καραγιάννη πριν από πολλά χρόνια, μέσα από τις ιστορίες που μου είχε διηγηθεί η μητέρα της αγωνίστριας Ηρώς Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε φυλακιστεί στο ίδιο κελί με την Καραγιάννη. Είχα μελετήσει τη ζωή της μέσα από διαλέξεις και βιβλία. Ετσι, όταν ήρθε ο βραβευμένος και ειδικός στις βιογραφίες Γιώργος Α. Χριστοδούλου να μου δώσει το κείμενο, με βρήκε προετοιμασμένη» επισημαίνει.

Το δεύτερο έργο
Στα τέλη Ιανουαρίου θα κάνει επίσης πρεμιέρα και το εμβληματικό έργο του Φρίντριχ Σίλερ «Μαρία Στιούαρτ», μια μεγάλη παραγωγή, με 12 ηθοποιούς. Πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο μιλάει για την ιστορία της σύγκρουσης της Ελισάβετ της Αγγλίας (την υποδύεται η Λουκία Παπαδάκη) με τη Μαρία της Σκοτίας, την οποία ενσαρκώνει η ίδια.
«Με τη Λουκία είχαμε συνεργαστεί πάλι πριν από δύο χρόνια και είχαμε πει ότι θα το ξανακάνουμε, γιατί ταιριάζουμε επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Το έργο μιλάει για την ίντριγκα της εξουσίας, δηλαδή για θέματα τα οποία μας αγγίζουν και σήμερα.
Γι’ αυτό και γελάω όταν ακούω ότι κάποιοι υποστηρίζουν πως θα εκμοντερνίσουν τα διαχρονικά κείμενα. Μου αρέσει να αντιμετωπίζω τα κλασικά έργα με καινούργια ματιά, δεν θέλω να τα παραμορφώνω. Επί παραδείγματι, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τη βασίλισσα Ελισάβετ άνδρα» διευκρινίζει.

«Τα νέα παιδιά είναι η ελπίδα του χώρου» 

Η κ. Βιδάλη, έχοντας συμπληρώσει 37 χρόνια στην υποκριτική, διατείνεται ότι παρά τη ρευστή κατάσταση που υπάρχει στον κόσμο του θεάτρου τα νέα παιδιά είναι η ελπίδα του χώρου αυτού και εκείνα που θα τον βοηθήσουν να ανθήσει: «Οι καινούργιοι ηθοποιοί σήμερα έχουν περισσότερες γνώσεις από αυτές που είχαμε εμείς όταν ξεκινούσαμε. Επιμορφώνονται, παρακολουθούν σεμινάρια. Είναι, με λίγα λόγια, πιο ψαγμένοι από εμάς». Να σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή στο Διάχρονο Θέατρο παίζεται το έργο «Στη χώρα των άλλων» του Αντώνη Σιμιτζή.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα