Η Μαρίν Λεπέν περί Frexit και ευρωεκβιασμών στην κυριακάτικη δημοκρατία

Για όλους και για όλα μίλησε η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου (Front National) της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, σε μία καταιγιστική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, που παραχώρησε αποκλειστικά στη χριστουγεννιάτικη «κυριακάτικη δημοκρατία» και τη διακεκριμένη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου.

Η υποψηφία για τις επόμενες προεδρικές εκλογές, που ήδη ανατρέπει όλα τα προγνωστικά των δημοσκοπήσεων στη χώρα της, αναφέρθηκε στην Ελλάδα, στην Ε.Ε., στη νέα ισορροπία δυνάμεων, στο Ισλάμ, στην Τουρκία, στον πόλεμο της Συρίας, αλλά και στους ηγέτες των δύο υπερδυνάμεων, ταράζοντας τα λιμνάζοντα νερά με τις απόψεις της και καταγγέλλοντας με επιχειρήματα την υποκρισία της Δύσης απέναντι σε έναν κόσμο που δεν έχει πλέον ορίζοντα. Η Ευρώπη του 2017 θα είναι τελείως διαφορετική, λέει η πρόεδρος του F.N. και τα δεδομένα που την καθορίζουν συνθέτουν ένα νέο περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι γαλλικές προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2017.

«Δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, αλλά το τέλος ενός κόσμου» είπε συγκεκριμένα η Μαρίν Λεπέν, με τις δημοσκοπήσεις να προβλέπουν ότι θα συγκεντρώσει το 28%-30% των ψήφων από τον πρώτο γύρο. Δεν διστάζει να δηλώσει ότι το Frexit θα είναι μέρος της πολιτικής της, ότι το ΔΝΤ πρέπει να καταργηθεί, ενώ προαναγγέλλει δημοψήφισμα για παραμονή της Γαλλίας στην Ε.Ε. και έξοδο από το ΝΑΤΟ…

Αναφερόμενη ειδικότερα στην Ελλάδα και την επτάχρονη οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα, η Μαρίν Λεπέν σηκώνει το λάβαρο της αποχώρησης από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη, λέγοντας ότι θα είναι «ιδανικό» να αποχωρήσει την ίδια ημέρα με τη Γαλλία. «Θα προσπαθήσω να πείσω προς αυτή την κατεύθυνση» τονίζει, αφού το «ευρώ δεν είναι πλέον νόμισμα, αλλά εργαλείο εκβιασμού», καθώς «σας δανείζουν χρήματα που δεν φτάνουν στην κοινωνία αλλά στις γαλλικές (!) και τις γερμανικές τράπεζες».

Σε ερώτηση αν θα συμφωνούσε σε ένα νέο δάνειο στην Ελλάδα, για να αντιμετωπίσει την οικονομική της κρίση, η απάντηση ήταν ρητή: «Οχι, βέβαια. Δεν θα συνέβαλλα ποτέ στον εκβιασμό. Η πατρίδα σας και η πατρίδα μου έχουν κάνει πολλούς αγώνες και πολλές θυσίες για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εξαφάνιση της Ιστορίας και του πολιτισμού που επιδιώκεται. Η δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν πρέπει να πεθάνει στην Ελλάδα…» Μιλώντας για τη σημερινή διεθνή συγκυρία σημειώνει ότι η Τουρκία δεν έχει θέση στη Ευρώπη… Η Μ. Λεπέν τάχθηκε υπέρ μίας «ειδικά ευνοϊκής σχέσης» με τη Τουρκία, εναντίον των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, ενώ δήλωσε ότι τιμά τους Πούτιν και Τραμπ «και όλους τους ηγέτες που τιμούν την πατρίδα και το έθνος τους» και ότι βρίσκεται στο πλευρό του Μπασάρ αλ Ασαντ!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα