Τηλεφωνικό «όχι» από τον Σαμαρά για Μεσοπρόθεσμο

Οταν λέμε «όχι», εννοούμε «όχι» και λέμε «όχι» σε καθετί που στραγγαλίζει τους πολίτες, βουλιάζει την αγορά, φέρνει νέα φοροχαράτσια και δεν δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης. Με αυτήν την πάγια θέση η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στην ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση.

 

Στο μόνο σημείο που δεν είχε ενστάσεις η Ν.Δ. ήταν το χρονοδιάγραμμα ψήφισης αυτών των νόμων μέχρι τις 30 Ιουνίου που συμφωνήθηκε στο Eurogroup.

 

Σε πολιτικό επίπεδο επιβεβαιώθηκε, όπως έγραψε η εφημερίδα μας, το πού θα στοχεύει η Ν.Δ. και με ποιον θα συνομιλεί από πλευράς ΠΑΣΟΚ.

Στη Συγγρού θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου, μετά το φιάσκο της παραίτησής του που κράτησε για επτά ώρες, έχει απολέσει κάθε ψήγμα αξιοπιστίας. Αρα, φυσικός συνομιλητής της πλέον είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος που αντιμετωπίζεται σε όλα τα επίπεδα ως ο εν δυνάμει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

 

Γι' αυτό και η κριτική της Κεντροδεξιάς θα επικεντρώνεται πλέον στον κ. Βενιζέλο.

 

Χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος με θέμα το τι έγινε στο Eurogroup και την επίσπευση των διαδικασιών για το Μεσοπρόθεσμο. Ο κ. Σαμαράς τόνισε στον συνομιλητή του ότι δεν έχει αντίρρηση να το φέρει στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα και του ξεκαθάρισε ότι η Ν.Δ. θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο. Αναφερόμενος ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και τη μείωση του επιτοκίου, επεσήμανε ότι «καμία διαπραγμάτευση δεν υπήρχε, η κυβέρνηση ποτέ της δεν διαπραγματεύτηκε το παραμικρό», τα έριξαν απλώς στο τραπέζι οι εταίροι μας.

 

Ο κ. Μιχελάκης, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Βαβαρίας, στόχευσε το Μαξίμου, κάνοντας λόγο για εκστρατεία παραπληροφόρησης για τις πραγματικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ για την απεργία της ΔΕΗ τόνισε ότι «η κυβέρνηση συνεχίζει να στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης, επενδύοντας στον κοινωνικό αυτοματισμό, την ίδια ώρα που διατηρεί προνόμια συντεχνιών που η ίδια εξέθρεψε».

 

Τέλος, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας επεσήμανε ότι η εκτέλεση του Προϋπολογισμού αναδεικνύει τις αστοχίες στις προβλέψεις της κυβέρνησης και τις αποκλίσεις από τους στόχους του Μνημονίου, και κατέληξε: «Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει πάρει διαζύγιο με τον χρόνο και την πραγματικότητα».

 

 

Νίκος Ελευθερόγλου

Ετικέτες: