«Ο γιος μου σε συμμορία εκβιαστών;»

Ελεύθερος ο γιος του Γερολυμάτου

Ο τραγουδιστής υπεραμύνεται της αθωότητας του 46χρονου Αλέξανδρου για εμπλοκή σε σπείρα εκβιαστών! 

Αποδεικτικά στοιχεία φέρεται ότι υπάρχουν για ποσό ύψους μόλις 4.000 €

Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Παρά το γεγονός ότι οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σπείρας που φέρεται ότι εκβίαζε μεσίτες, εργολάβους και κατασκευαστές, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος, γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, πέρασαν χθες το πρωί το κατώφλι του κτιρίου 9 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων με βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες, μόνο ένας εμπλεκόμενος κρίθηκε (με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα) προσωρινά κρατούμενος.

Πρόκειται για έναν 49χρονο, πελάτη του γυμναστηρίου που διατηρεί ο γιος του τραγουδιστή, ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται σε έκρηξη που έγινε στο αυτοκίνητο ενός εκ των θυμάτων της σπείρας, ενώ κατά τις αστυνομικές Αρχές τού αποδίδεται και ο ρόλος του «τηλεφωνητή» στη συμμορία. Αντίθετα, ο 46χρονος Αλέξανδρος Γερολυμάτος αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ελεύθερος αφέθηκε και ο 65χρονος πεθερός του, στον οποίο η Αστυνομία απέδιδε αρχηγικό ρόλο στη σπείρα, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας 3.000 ευρώ! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος γιος του Γιώργου Γερολυμάτου, από τον πρώτο γάμο του, αρνήθηκε στην απολογία του κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς και πως γνώριζε για τις εκβιάσεις.

Μάλιστα, δικαστικές πηγές τόνιζαν χθες ότι σε βάρος του δεν φαίνεται να προκύπτουν ισχυρά στοιχεία που να τον εμπλέκουν στην υπόθεση. Εξαιτίας αυτού, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σημειώνεται πως, κατά περίπτωση, οι τρεις κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, του εκβιασμού, των απειλών και των εκρήξεων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αν και κατά το κατηγορητήριο η υπόθεση αφορά εκβιάσεις και απειλές για ποσό ύψους 11.000 ευρώ, από αυτό αποδεικτικά στοιχεία φέρεται ότι υπάρχουν μόνο για 4.000 ευρώ.

«Είναι καλό παιδί και σωστός οικογενειάρχης»

Ο γνωστός τραγουδιστής Γιώργος Γερολυμάτος (φωτό) σε χθεσινές δηλώσεις του υπεραμύνθηκε της αθωότητας του γιου του και τόνισε πως η εμπλοκή του τελευταίου και του πεθερού του στην υπόθεση οφείλεται σε παρεξήγηση.

«Είναι δυνατόν να μη γνωρίζω ότι το παιδί μου είναι αθώο; Είναι καλό παιδί και σωστός οικογενειάρχης. Εντάξει, αντιμετωπίζει κάποια οικονομικά προβλήματα, όπως όλοι μας, και σε αυτά τον βοηθάω κι εγώ όσο μπορώ. Αν έβγαζε βρόμικα χρήματα, θα είχε ανάγκη από τη δική μου βοήθεια; Είναι αθώος εκατό τοις εκατό! Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη που λειτούργησε σωστά και όλους τους δημοσιογράφους που στάθηκαν με σεβασμό στο θέμα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός τραγουδιστής. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζουν τις έρευνες, αναζητώντας και άλλα πιθανά θύματα της «σπείρας εκβιαστών».

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα