Δεν τολμούν να σηκώσουν κεφάλι στον… λόγο του Κιμ

Αν για τους λαούς της «παραπλανημένης Δύσης» οι ηγέτες τους δεν είναι τίποτε άλλο παρά «οι νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στα εθνικά κοινοβούλια», για τον λαό της Βόρειας Κορέας τα πράγματα είναι -αρκετά- διαφορετικά.

Εκεί ο «μεγάλος ηγέτης» Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ό,τι ήταν ο παππούς αλλά και ο πατέρας του. Ο ήλιος που φωτίζει την πιο απομονωμένη χώρα στον κόσμο. Κι ο λόγος του βέβαια δεν είναι απλά νόμος, αλλά αποτελεί την ορθόδοξη πολιτική καθοδήγηση, το… απόσταγμα σοφίας το οποίο όλοι -και ειδικά τα πολιτικά στελέχη της Βόρειας Κορέας- είναι υποχρεωμένοι να ακούν και κυρίως να καταγράφουν προσεκτικά!

Η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα προέρχεται από κομματική συνέλευση που έγινε στην Πιονγιάνγκ και εύγλωττα μαρτυρά την προσήλωση των συμμετεχόντων σε αυτή, «στον γλυκό λόγο του Κιμ».

Στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας ολοκληρώθηκε το συνέδριο των επικεφαλής των περιφερειακών επιτροπών του Εργατικού Κόμματος ανά τη βορειοκορεατική επικράτεια, σκοπός της οποίας ήταν να εμπεδωθούν τα συμπεράσματα του 7ου Συνεδρίου του Κόμματος τον περασμένο Μάιο.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κιμ, λοιπόν, οι συμμετέχοντες δεν έκαναν τίποτε λιγότερο από ό,τι κάνουν συνήθως όσοι τον περιστοιχίζουν στις φωτογραφίες σε επίσημες εμφανίσεις του: Με θρησκευτική ευλάβεια κρατούσαν σημειώσεις των λεγομένων του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα