Επίσκεψη Γεννηματά σε δομή φιλοξενίας αστέγων

Τη δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιά, Λιμάνι Αλληλεγγύης» στην ακτή Ποσειδώνος επισκέφθηκε χθες το πρωί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε στους φιλοξενουμένους της δομής καλές γιορτές και μετά την επίσκεψή της τόνισε: «Κάθε μέρα, αλλά ιδιαίτερα τέτοιες μέρες πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που έχουν περισσότερη ανάγκη». Σημείωσε επίσης ότι δομές που προσφέρουν ζεστασιά και αξιοπρεπή διαβίωση δεν θα πρέπει να μείνουν ούτε μια μέρα κλειστές.

«Εκατόν είκοσι χιλιάδες άνθρωποι έχουν ανάγκη από αυτές τις δομές. Το μήνυμά μας είναι κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς υποστήριξη. Κανένας συνάνθρωπός μας στον δρόμο». Προηγουμένως οι τρεις διευθύντριες που την είχαν ξεναγήσει στη δομή ζήτησαν από την κυρία Γεννηματά να υπάρξει παρέμβαση ούτως ώστε να αποταμιευτούν χρήματα από το ΕΣΠΑ προκειμένου να συνεχιστεί η μισθοδοσία των εργαζομένων και μετά την 31η Δεκεμβρίου του 2016.

Στο «Υπνωτήριο Πειραιά, Λιμάνι Αλληλεγγύης» εργάζονται συνολικά 33 άνθρωποι, η μισθοδοσία και η ασφάλιση των οποίων καλύπτονται από χρήματα του ΕΣΠΑ. Οι καθημερινές ανάγκες καλύπτονται στο σύνολό τους από χορηγίες και εθελοντισμό. Φιλοξενούνται 50 άτομα, ενώ άλλα 100 σιτίζονται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα