Ρεβεγιόν με τζαζ, κλασική ή ρεμπέτικο!

Robyn Bennett, Μαρινέλλα – Ζαχαράτος Μπάμπης Τσέρτος, αλλά και τη Φιλαρμονική του Βερολίνου το βράδυ της παραμονής 

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Σ ουίνγκ μελωδίες, τζαζ ρυθμοί, ρεμπέτικα αλλά και κλασικοί ήχοι από μια από τις καλύτερες ορχήστρες του πλανήτη, εκείνη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου. Οι μουσικές επιλογές για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι πολλές και, αν μη τι άλλο, δελεαστικές. Εσείς, ποια θα επιλέξετε;

Με το συγκρότημα των Gadjo Dilo θα αποχαιρετήσουν οι θαμώνες του Gazarte τον παλιό τον χρόνο. Η μπάντα, η οποία αρέσκεται να πειραματίζεται, διασκευάζοντας τραγούδια που αποτελούν σταθμούς στην ελληνική μουσική σκηνή και βάζοντάς τους τζαζ στοιχεία, θα παρουσιάσει
ένα πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Σκηνή του Gazarte. Το πρόγραμμα θα αρχίσει μετά την αλλαγή του χρόνου.

Σουίνγκ στο Μετς



Στο Half Note Jazz Club τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Robyn Bennett (η οποία επιστρέφει στην Αθήνα μετά την περσινή τεπιτυχημένη εμφάνισή της) και το εκρηκτικό γκρουπ της Bang Bang. Το πρόγραμμά της θα έχει γνωστά σουίνγκ τραγούδια
αλλά και συνθέσεις από το νέο, επιτυχημένο άλμπουμ της «The song is you».

Αναμφίβολα, μία από τις ωραιότερες προτάσεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η μουσικοθεατρική παράσταση «Μαρινέλλα – Ζαχαράτος – Στον Καθρέφτη του Παλλάς». Η αγαπημένη Ελληνίδα ερμηνεύτρια συμπράττει με τον σόουμαν σε ένα εξαιρετικό θέαμα, όπου τις χορογραφίες έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Παπάζογλου και τα κοστούμια η Ντένη Βαχλιώτη. Μάλιστα, μετά το πέρας της παράστασης θα στηθεί ένα μεγάλο πάρτι στη στοά Citylink με τους θαμώνες, τους συντελεστές και φυσικά τους θεατές. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο Σταμάτης Φασουλής.

Σε ένα λαϊκό γλέντι μάς καλεί ο Μπάμπης Τσέρτος στον Ρυθμό Stage. Ο δημοφιλής ερμηνευτής και μια παρέα γνωστών μουσικών θα παρουσιάσουν αγαπημένα κομμάτια του λαϊκού αστικού τραγουδιού αλλά και παραδοσιακές και σμυρναίικες συνθέσεις. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 22.30.

Στις 18.00 το απόγευμα αρχίζει η αναμετάδοση της συναυλίας που θα δώσει η Φιλαρμονική του Βερολίνου και θα παρουσιαστεί στην κεντρική σκηνή του νέου κτιρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος». Ο ταλαντούχος και ένας από τους σημαντικότερους νέους πιανίστες όλων των εποχών, ο Ντανιίλ Τριφόνοβ, θα ερμηνεύσει το κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 του Ραχμάνινοφ, υπό τη μουσική διεύθυνση του κορυφαίου Σάιμον Ρατλ.

Για όσους προτιμούν πιο έντεχνους ρυθμούς, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και το συγκρότημα Bogaz θα εμφανιστούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα