Η ΟΝΝΕΔ αλλάζει τη φιλοσοφία της

Ο πρόεδρος της Νεολαίας της «γαλάζιας» παράταξης Κων. Δέρβος μιλάει για όλα. «Πρέπει να εκφράσουμε αυτούς που ψάχνουν διέξοδο στην κρίση μέσω των σπουδών και του μόχθου τους» λέει

Από τον
Φίλιππο Πανταζή

Για τον «καινούργιο βηματισμό» και την «αλλαγή συνηθειών» των μελών της ΟΝΝΕΔ μιλά στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο πρόεδρος της «γαλάζιας» Νεολαίας Κώστας Δέρβος.

«Ανήκουμε σε αυτούς που ξυπνούν νωρίς, που παλεύουν να βρουν τον ρόλο τους στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία των πολιτών» δηλώνει και προσδιορίζει τη νέα φιλοσοφία με τη φράση «από την ΟΝΝΕΔ των μεγάλων ομάδων περνάμε στην ΟΝΝΕΔ των πραγματικά πολλών».
Προαναγγέλλει την άμεση κατάθεση της συνολικής πρότασης της οργάνωσης «για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε να ζήσουμε», ενώ διευκρινίζει ότι απευθύνεται κυρίως στους νέους που ψάχνουν διέξοδο στην κρίση μέσω των σπουδών τους, του μόχθου και της εργασίας τους.

Επειτα από δύο μήνες στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ, τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει στη «γαλάζια» Νεολαία;

Εκτός από πρόσωπα, το βασικό που έχει αλλάξει είναι η καθημερινότητα: Δεδομένου ότι τα περισσότερα μέλη της διοίκησης είμαστε εργαζόμενοι, η ΟΝΝΕΔ λειτουργεί κατά βάση σε απογευματινές ώρες. Ανήκουμε σε αυτούς που ξυπνούν νωρίς, που παλεύουν να βρουν τον ρόλο τους στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία των πολιτών.

Αυτό για την οργάνωση σημαίνει καινούργιος βηματισμός, αλλαγή συνηθειών. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να φανεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά έχει ήδη αρχίσει να γίνεται ορατή η αλλαγή στη φιλοσοφία μας: Από την ΟΝΝΕΔ των μεγάλων ομάδων περνάμε στην ΟΝΝΕΔ των πραγματικά πολλών. Το βλέπετε στις εκδηλώσεις μας, που πλέον ξεφεύγουν από τον στενό χώρο των γραφείων. Το βλέπετε στις παρεμβάσεις των τομεαρχών μας και θα το δείτε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, όταν θα διαμορφώσουμε με ανοιχτές διαδικασίες τη συνολική πρόταση της ΟΝΝΕΔ για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε να ζήσουμε.

Ποιοι είναι οι βασικότεροι στόχοι της ΟΝΝΕΔ για το 2017;

Κύρια στόχευσή μας να μιλήσουμε και να εκφράσουμε πολιτικά τους νέους που ψάχνουν διέξοδο στην κρίση μέσω των σπουδών τους, του μόχθου και της εργασίας τους. Είναι οι νέοι που ζητούν ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, που έχουν ανάγκη ένα ρεαλιστικό φορολογικό σύστημα, που θέλουν ένα μικρό και ευέλικτο κράτος σύμμαχο, και όχι εχθρό τους. Είναι, τελικά, οι νέοι που θέλουν χώρο για να «αναπνεύσουν». Αυτούς τους νέους, που -ενώ ιδεολογικά βρίσκονται κοντά μας- δίκαια ή άδικα κατά το παρελθόν ένιωσαν τη Νέα Δημοκρατία ξένη ή αδιάφορη, αυτούς πρέπει να επαναπροσεγγίσουμε, να τους πείσουμε ότι είμαστε ο πολιτικός χώρος μέσα από τον οποίο μπορούν να υλοποιήσουν το όραμα που έχουν για μια Ελλάδα που, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες, θα φέρει πίσω τους φίλους και τα αδέρφια μας.

Στο δίλημμα «με τους συνταξιούχους ή με τον Σόιμπλε», τι απαντάτε;

Εμείς είμαστε με την Ελλάδα και με αυτούς που θέλουν το καλό της. Οι συνταξιούχοι δεν είναι εξωγήινοι ούτε ξένοι, είναι κατά βάση οι παππούδες μας, με τους οποίους μαζευόμαστε στο ίδιο τραπέζι, που έχουμε κοινές μνήμες και αγωνίες. Δεν μπορούμε να είμαστε απέναντι. Από την άλλη, φυσικά, έχουμε ένα Ασφαλιστικό μη βιώσιμο, το οποίο με την αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο αφόρητο, όλο και πιο άδικο για τη δική μου γενιά. Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Και για να αλλάξει, πρέπει να φύγει η υπάρχουσα κυβέρνηση.

Εμείς σε πολιτικά φαιδρά διλήμματα που θέτουν οι διχαστές του ελληνικού λαού δεν απαντάμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε με αυτούς που κάθε μέρα μάς βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά. Αυτοί επέλεξαν να είναι μόνοι τους και απέναντι στα συμφέροντα του τόπου τους και των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Η συμβολική επίσκεψη στην κλούβα των ΜΑΤ και η «επιφυλακή» για εκλογές

Σας είδαμε προσφάτως σε μια κλούβα των ΜΑΤ. Τι συμβολίζει αυτή η επίσκεψη; Ποιες οι αντιδράσεις του κόσμου;

Μας είδατε δίπλα σε αστυνομικούς και θα μας ξαναδείτε σε όλους τους χώρους εργασίας. Η επίσκεψη αυτή δεν συμβολίζει τίποτε άλλο από ένα ισότιμο μέρος του διαλόγου που ανοίγουμε με όλες τις επαγγελματικές ομάδες της χώρας. Στα ΜΑΤ εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες νέα παιδιά, συνομήλικοί μας, οι οποίοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την ασφάλειά μας. Οι όντως υπαρκτές περιπτώσεις αυθαιρεσίας δεν αναιρούν τον κανόνα. Οι αντιδράσεις από ανθρώπους που δεν είναι υπέρ των βάνδαλων ήταν συγκρατημένα θετικές. Από εκεί και πέρα, το πιο θετικό ήταν η έντονη αντίδραση όσων επικροτούν πράξεις βίας των παρακρατικών κάθε χρώματος. Αυτό δείχνει πως κάτι κάνουμε σωστά.

Είστε έτοιμοι για εκλογές; Ποιος ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ στην επόμενη εκλογική μάχη;

Ναι, είμαστε έτοιμοι. Είναι τόσο τραγική η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας της κυβέρνησης, που πλέον δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για δεύτερες σκέψεις. Είμαστε έτοιμοι, βασιζόμενοι ιδίως στον οδικό χάρτη της περιόδου 2012-2014 αλλά και έχοντας διδαχτεί από τα λάθη που συντελέστηκαν. Ως προς την ΟΝΝΕΔ, ο ρόλος της θα είναι κομβικός, τόσο όσον αφορά τις νεότερες γενιές ψηφοφόρων όσο και σε επίπεδο προγραμματικό και στελεχιακό. Εξάλλου, ο πρόεδρος και αυριανός πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαγγείλει και υλοποιεί καθημερινά μια ευρεία αλλαγή σε πρόσωπα και ιδέες. Σε αυτή τη μάχη δεν μπορούμε παρά να είμαστε στην πρώτη γραμμή.

Και, για να κλείσουμε, μια ευχή για το 2017;

Ολα ξεκινούν και τελειώνουν με την υγεία. Δυστυχώς, πολλές φορές χρειάζεται να το διαπιστώσουμε πικρά. Πέρα από αυτό, εύχομαι μέσα στο 2017 ο κ. Τσίπρας να εγκαταλείψει το τιμόνι της χώρας. Αυτό θα είναι το καλύτερο δώρο όχι μόνο για εμένα, αλλά για τη γενιά μου και για την Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα