Φέτος ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών

Κυβερνητικές ανακοινώσεις για κάλυψη των διδακτικών κενών έως το 2020! Η διαδικασία θα αποφασιστεί με διάλογο 

Στον διορισμό χιλιάδων μόνιμων εκπαιδευτικών -διαδικασία που έχει «παγώσει» από το 2009- σε βάθος τριετίας (2018-2020) ανακοίνωσε ότι προχωρά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, την ερχόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί διυπουργική σύσκεψη προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες.

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί εντός του έτους, αν και δεν έχει αποφασιστεί το σύστημα βάσει του οποίου θα γίνουν οι διορισμοί. Ωστόσο, το υπουργείο ξεκαθάρισε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί έπειτα από διάλογο με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Οπως επεσήμανε ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, «με τον τρόπο αυτόν η κυβέρνηση απαντά στο πρόβλημα των μεγάλων ελλείψεων σε δασκάλους και καθηγητές, ελλείψεις που έχουν γίνει χρόνιες, αν συνυπολογιστεί ότι έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στην Εκπαίδευση από το 2009, συνεπώς προ κρίσης».

Την ίδια περίοδο συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 30.000 εκπαιδευτικοί. Σύμφωνα με τον υπουργό, «οι διορισμοί σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας πορείας και δηλώνουν την αρχή του τέλους ενός απαράδεκτου καθεστώτος στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που βασίζεται σε αναπληρωτές καθηγητές». Εν τω μεταξύ, το ερχόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η σύσταση μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης για να αντιμετωπιστούν «όλες οι ανελαστικές ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό, λειτουργικές απαιτήσεις και υλικές υποδομές».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα