«Ο Αναστασιάδης υπογράφει υπό την επήρεια αλκοόλ»

Σοβαρούς υπαινιγμούς για αποφάσεις που λαμβάνει υπό την επήρεια αλκοόλ άφησε εις βάρος του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.

Με εισήγησή του σε συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για το μείζον θέμα του Κυπριακού, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Πάφου, ο ιεράρχης υπαινίσσεται ότι ο Ν. Αναστασιάδης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ στο δείπνο της 1ης Δεκεμβρίου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και αποδέχθηκε τη διαδικασία των συνομιλιών στη Γενεύη.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Λέγεται από πολλούς ότι το πάθος του ποτού οδήγησε τον Πρόεδρο, στις μεταμεσονύχτιες ώρες, στην απροϋπόθετη αποδοχή όλων των όρων του κατακτητή. Δεν συμμερίζομαι αυτή την εκδοχή, γιατί παρών στο δείπνο ήταν και ο διαπραγματευτής της πλευράς μας, ο οποίος ούτε παραιτήθηκε ούτε καν διαμαρτυρήθηκε».

Μάλιστα, ο μητροπολίτης Γεώργιος εισηγήθηκε τον τερματισμό της διαπραγμάτευσης της «διάλυσης του κράτους», κι αυτό μόνο λίγες ώρες πριν από την ενημέρωση χθες των μελών της Ιεράς Συνόδου από τον Νίκο Αναστασιάδη.
______________

Ο Ακιντζί διαψεύδει τον Αναστασιάδη πριν από τη διεθνή διάσκεψη

Στο… παρά πέντε της «δήθεν» διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη (12 Ιανουαρίου), ο κατοχικός ηγέτης Μ. Ακιντζί υποσκάπτει το κλίμα, διαψεύδοντας τον Κύπριο Πρόεδρο για όσα ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του χθες, ότι στην Ελβετία θα παραστεί με διπλή ιδιότητα, αυτήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής πλευράς. «Λέγεται ότι ο κ. Αναστασιάδης θα εκπροσωπεί εκεί και τους δύο. Αυτό είναι μια δήλωση – δεν μπορούμε να κλείσουμε το στόμα κανενός…» ανέφερε επιστρέφοντας στα Κατεχόμενα μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Ν. Αναστασιάδη.

Σημείωσε επίσης ότι θα πρόκειται για «πενταμερή διάσκεψη» (όχι για διεθνή, όπως τη θεωρεί η Λευκωσία), με τη συμμετοχή των δύο κοινοτήτων και των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Στη Αθήνα, πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον ειδικό σύμβουλο του γ.γ. του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Αϊντε, διαμορφώνει κλίμα αισιοδοξίας, ακόμα και αν δεν καταλήξει σε αποτέλεσμα, την ώρα που εκπρόσωπος του ΟΗΕ επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μέχρι τώρα εμπλοκή στις συνομιλίες στις… εγγυήτριες δυνάμεις

«Εχουμε πάρει τις διασφαλίσεις μας από τον ΟΗΕ ότι αυτή η διαπραγμάτευση, ακόμα κι αν σταματήσει, δεν θα θεωρείται ότι έχει καταρρεύσει, κι αυτό θα είναι μέρος της διαπραγμάτευσης» δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα