«Κρύο» στο ΟΑΚΑ

Η ΑΕΚ μπήκε με το αριστερό στο 2017 κόντρα στον Παναιτωλικό (0-0)! Μοράις: «Οσο αργεί το γκολ, γίνεται περίπλοκο»

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Θέλει, αλλά δεν μπορεί η ΑΕΚ του Μοράις. Ετσι, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες η «Ενωση» δεν κατάφερε ούτε στην… αυγή του 2017, ούτε καν με την προσθήκη του ποιοτικού Αϊντάρεβιτς στη μεσαία γραμμή, να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της και έμεινε στο 0-0 με τον Παναιτωλικό. Η ΑΕΚ έχει μεγάλο επιθετικό πρόβλημα. Το σύστημα (4-3-3 ) του Μοράις δεν μπορεί να το εξυπηρετήσουν οι παίκτες που έχει, γιατί δεν διαθέτει ούτε μπακ ούτε εξτρέμ «σφαίρες».

Αντίθετα, ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που χάρη στην καλή αμυντική λειτουργία του αλλά και τον τερματοφύλακα Κυριακίδη κράτησε την ΑΕΚ στο 0-0 και έφυγε με βαθμό από το ΟΑΚΑ. Η «Ενωση» δεν είχε καμία απολύτως απάντηση στις παγίδες που της έστησε ο Ματζουράκης. Κυρίως διότι, όπως προείπαμε, ο Μοράις επέμεινε ως το τέλος σ’ ένα σύστημα που δεν απέδιδε επιθετικά.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο 88΄, όταν ο Γιόχανσον μέσα στην περιοχή εξαπέλυσε έναν κεραυνό, όμως ο Κυριακίδης ήταν εκεί για να αποκρούσει και να μην αφήσει την ΑΕΚ να σκοράρει. Απογοητευμένος, ο Ζοζέ Μοράις τόνισε: «Το ματς μού αφήνει μια γεύση ότι μπορούσαμε και αξίζαμε να νικήσουμε. Σήμερα δεν ήταν μια καταπληκτική μέρα για τους επιθετικούς μας. Ελειψε η κίνηση. Οσο αργεί να μπει το γκολ τόσο πιο περίπλοκο γίνεται το ματς. Ο Γαλανόπουλος και ο Αλμέιδα ήταν ανέτοιμοι».

Υπόκλιση σε Μάνταλο

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο Γιάννης Ματζουράκης: «Γνωρίζαμε ότι θα είχαμε ένα δύσκολο ματς. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή, είχε τέσσερις πέντε μεγάλες ευκαιρίες, τα προβλήματα ήρθαν από τα άκρα. Πάντα εκτιμούσα το ταλέντο του Μάνταλου και, αν μη τι άλλο, αυτός δημιούργησε σήμερα φάσεις. Πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μου γιατί έμειναν πειθαρχημένοι στο πλάνο».

ΑΕΚ (Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (85΄ Χριστοδουλόπουλος), Ροντρίγκες (66΄ Μπακασέτας), Πέκχαρτ (78΄ Βάργκας), Μάνταλος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντακιάς, Ρότσα, Κουτρομάνος (90΄ Μάλης), Πάουλο, Κλέσιο, Φάρλεϊ (87΄ Βασιλούδης), Μουνιόζ, Μαρκόφσκι (82΄ Παπουτσογιαννόπουλος).

Πλησιάζει στην «Ενωση» ο Μπράβο

Κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο κοντά στην απόκτηση του Φεντερίκο Μπράβο είναι η ΑΕΚ. Σύμφωνα με ανάρτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζιανλούκα ντι Μάρτζιο στην ιστοσελίδα του, «η “Ενωση” είναι έτοιμη να προσφέρει μια νέα εμπειρία στην καριέρα του Αργεντινού μέσου, ο οποίος ολοκλήρωσε τη θητεία του στο MLS με τη New York City κι έμεινε ελεύθερος από την Μπόκα».

Από την άλλη, ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο match programme του αγώνα με τον Παναιτωλικό, τονίζοντας: «Μετά τη βροχή βγαίνει ο ήλιος και σύντομα ο ήλιος θα βγει και πάλι για την ΑΕΚ. Μου αρέσει να δίνομαι σε ό,τι υπηρετώ. Τώρα είμαι εδώ και θέλω να επιστρέψω με την ΑΕΚ στο Champions League».
Τέλος, ήρθαν όλα τα έγγραφα του Βράνιες από τη Ρωσία και η ΑΕΚ έχει στα χέρια της το δελτίο του. Ετσι, είναι απολύτως έτοιμος για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα