Οι μυστικές συναντήσεις για ακύρωση του Brexit!

Καταγγελία του πρώην υπ. Εμπορίου Πίτερ Λίλεϊ ότι ομάδα διπλωματών στις Βρυξέλλες διαπραγματεύεται την παραμονή στην Ε.Ε.!

Δ ιχασμένοι όσο ποτέ είναι οι Βρετανοί, τρεις μήνες πριν από την αναμενόμενη έναρξη της διαδικασίας για την αποχώρηση από την Ε.Ε. Μία μέρα μετά την παραίτηση του Βρετανού πρεσβευτή στην Ευρωπαϊκή Ενωση Αϊβαν Ρότζερς, ο πρώην υπουργός Εμπορίου των Τόρις Πίτερ Λίλεϊ κατήγγειλε ότι μία ομάδα Βρετανών διπλωματών στις Βρυξέλλες διαπραγματεύεται, σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε., λειτουργώντας αντίθετα, και προδοτικά θα έλεγε κανείς, στο Γουάιτχολ.

«Πολλοί διπλωμάτες που ενεργοποιούνται στον τομέα των επιχειρήσεων και γνωρίζουν τις συνέπειες προσπαθούν να βρουν την οδό για την παραμονή της χώρας» ανέφερε συγκεκριμένα στο BBC Radio Four, σχολιάζοντας πως «αν ο σερ Αϊβαν Ρότζερς ανήκε σε αυτή την ομάδα, καλά έκανε και έφυγε». Η βρετανική κυβέρνηση δείχνει ήδη αδύναμη να ελέγξει τις εξελίξεις.

Μάλιστα, ακόμη και η φιλοκυβερνητική «Telegraph» κατηγόρησε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ότι δεν έχει αναπτύξει καμία σχέση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Η προχθεσινή παραίτηση του Ρότζερς -ενός έμπειρου διπλωμάτη, που γνώριζε τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα και ήταν γνωστός στις Βρυξέλλες- έχει αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Αντικαταστάτης

Κατά τη βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο αντικαταστάτης του θα πρέπει να γνωρίζει τους Ευρωπαίους και να έχει το «στομάχι» να αντέξει μία πιθανή κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, και όχι να είναι απλά ένας «yes man» (αυτός που λέει πάντα «ναι») της κυβέρνησης Μέι.
Ο Ρότζερς φαίνεται ότι ήταν ακριβώς το αντίθετο. Αλλωστε, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή διέρρευσαν δηλώσεις του ενώπιον Βρετανών υπουργών, τους οποίους προειδοποιούσε ότι η νέα εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου – Βρυξελλών δεν θα υπογραφεί πριν από τις αρχές ή ακόμη και τα μέσα της δεκαετίας του 2020.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα