Κυριάκος: «Κι όμως γίνεται»

Μήνυμα για ριζικές αλλαγές στο κόμμα και στο κράτος με αφορμή τον έναν χρόνο στην ηγεσία της Ν.Δ.

Με αναφορά στον Νίκο Καζαντζάκη και στη φράση «κι όμως γίνεται», που παραπέμπει σε τραγούδι του Παντελή Παντελίδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Κεφάλαιο», επιχειρεί, από τη μία, να κάνει απολογισμό στη θητεία του ενός χρόνου στην ηγεσία της Ν.Δ. και, από την άλλη, να οριοθετήσει τους στόχους του για τη χρονιά που άρχισε.

Αφού κάνει την αναμενόμενη σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, στη συνέχεια προτείνει στους πολίτες πρώτα να τον ακούσουν και μετά να αποφασίσουν για το αν θα τον στηρίξουν ή όχι. «Είμαι βέβαιος πως θα διαπιστώσουν ότι είμαστε μια παράταξη που αλλάζει, ανανεώνεται, διδάσκεται από τα λάθη της και κοιτάζει μπροστά. Με σχέδιο, υπευθυνότητα και αυτοπεποίθηση» γράφει χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστηρίζει ότι το κόμμα του έχει ήδη προχωρήσει σε ανανέωση προσώπων και λειτουργιών και προσθέτει:

«Λιγότεροι φόροι»

«Φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από εμάς, με εθνικό πρόσημο, για τις ανάγκες της δικής μας χώρας. Που δεν υπόσχεται ότι θα αλλάξει τη ζωή μας με έναν νόμο και ένα άρθρο, αλλά που διαπνέεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία: λιγότερους φόρους για να αναπνεύσουν πολίτες και επιχειρήσεις. Αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία, για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις και να βρουν δουλειά οι άνεργοι και όσοι φεύγουν στο εξωτερικό…

Μόνιμη και σταθερή προτεραιότητά μας είναι τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών, της μέσης ελληνικής οικογένειας, όλων όσοι αισθάνονται ξεχασμένοι τα χρόνια της κρίσης. Η αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης, η απογοήτευση από τα ψέματά της, έχει φέρει τους Ελληνες στα όρια της συλλογικής κατάθλιψης. Ομως, η απάντηση στην απογοήτευση δεν είναι η παραίτηση».

Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται αξιολόγηση στο Δημόσιο, αλλαγές στην Παιδεία και την Υγεία. Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρει:
«Εχοντας αποκτήσει και ο ίδιος πρόσθετες εμπειρίες και παραστάσεις αυτόν τον χρόνο, για ένα πράγμα είμαι ακόμα πιο σίγουρος, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η σημερινή μιζέρια δεν αρμόζει στους Ελληνες. Η απάντηση σε όσους λένε «αυτά δεν γίνονται» είναι “κι όμως, γίνεται”.
Είναι το χρέος καθενός από εμάς, για το οποίο έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης, “να σώζει και να σώζεται. Και πάντα να αντικρίζει πρόσωπο με πρόσωπο την αγέλαστη κι αδάκρυτη θεά: Την Ευθύνη”».
Ο Μητσοτάκης καταλήγει, καλώντας τους πολίτες να τον στηρίξουν για να έρθει ξανά αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα