Πέντε νεκροί από πυροβολισμούς σε αεροδρόμιο της Φλόριντα

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν τις 13.00 της Παρασκευής (τοπική ώρα) σε αεροδρόμιο της Φλόριντα στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε άνθρωποι και να τραυματιστούν οκτώ ακόμη. Ένας άνδρας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, άνοιξε πυρ στο χώρο παραλαβής αποσκευών του αεροδρομίου Fort Lauderdale-Hollywood International Airport, στο δεύτερο κτίριο (Terminal 2). O δράστης βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

“Δεν έχουμε καμιά ένδειξη πως ο δράστης είχε κάποιο συνεργό. Βρίσκεται υπό κράτηση και ερευνάμε την υπόθεση” ανέφερε η επικεφαλής του τμήματος Broward Sherriff που αναζητούν το κίνητρο του μακελάρη.

Ολόκληρα τμήματα του αεροδρομίου έχουν εκκενωθεί, ενώ ακόμη και οι επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί σε αεροσκάφη, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο. O πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ari Fleisher μετέδιδε νωρίτερα από το αεροδρόμιο: “Είμαι στο Fort Lauderdale. Έπεσαν πυροβολισμοί. Όλοι τρέχουν”.

Το Russia Today σχολιάζει πως αναφέρθηκαν τρία περιστατικά “κόκκινου”, πέντε “μαύρου” και ένα “κίτρινου” συναγερμού, που όπως εξηγεί αναφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση, νεκρούς και σταθερή κατάσταση της υγείας των ατόμων που δέχτηκαν τα πυρά.

Δεκάδες είναι οι αναφορές μαρτύρων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου περιγράφεται η ένταση και η αγωνία όσων βρίσκονται στο αεροδρόμιο.

Από κοντά παρακολουθεί την υπόθεση ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος και σχολίασε στο twitter. “Παρακολουθώ την άθλια κατάσταση στη Φλόριντα. Μόλις επικοινώνησα με τον Κυβερνήτη Σκοτ. Οι σκέψεις και οι ευχές μας σε όλους. Να είστε ασφαλείς” έγραψε.

Όλες οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί προσωρινά. Πτήσεις που βρίσκονταν σε απόσταση 50 μιλίων από το αεροδρόμιο κατάφεραν να προσγειωθούν, ενώ για τις υπόλοιπες προγραμματίστηκε αλλαγή δρομολογίου ή καθυστέρηση απογείωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα