«Σπάει τα κοντέρ» ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Αντετοκούνμπο γίνεται «εξώφυλλο» στο κορυφαίο αμερικανικό αθλητικό περιοδικό «Sports Illoystrated» και για δικαιώσει την επιλογή αυτή φρόντισε να «σκοτώσει» τα χαράματα της Πέμπτης τους Νικς στη Νέα Υόρκη με καλάθι στην εκπνοή του χρόνου. Δύο μέρες πριν η FIBA ετοίμασε ειδικό αφιέρωμα βίντεο για τον τίτλο «Ο σταρ του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι έτοιμος να λάμψει για την Ελλάδα».

Αυτή την περίοδο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο μοναδικός παίκτης του ΝΒΑ που έχει την καλύτερη στατιστική και στις έξι θετικές κατηγορίες της ομάδας του, ενώ οι «ιστορικοί» ανακάλυψαν ότι είναι κι ο κορυφαίος 22χρονος των 30 τελευταίων χρόνων στο ΝΒΑ! Ο «Greek Greak» στο σχετικό γράφημα αφήνει πίσω του «μεγάλα» ονόματα, όπως αυτά των Σακίλ Ο’ Νιλ, Άντονι Ντέιβις, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, Τιμ Ντάνκαν και Αντρέι Κιριλένκο!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο «σπάει τα κοντέρ» και από πέμπτος που βρισκόταν πριν 15 μέρες στο σύστημα αξιολόγησης των παικτών του ΝΒΑ («Player Efficiency Rating») έχει ανέβει, πλέον, στη δεύτερη θέση! Πρώτος στη λίστα είναι ο Russell Westbrook με 30 μονάδες. Δεύτερος είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 28,8, πάνω από τους James Harden, DeMarcus Cousins, Anthony Davis, Kawhi Leonard, Kevin Durant, Isaiah Thomas, Chris Paul και Jimmy Butler, που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα!

Σε 33 αγώνες ο Γιάννης μετρούσε 23.8 πόντους (57.8% στα δίποντα, 29.5% στα τρίποντα και 77.6% στις βολές), 9 ριμπάουντ, 5.9 ασίστ, 1.9 κλεψίματα και 1.9 κοψίματα σε 35,2 λεπτά συμμετοχής. Είναι ο πρώτος σκόρερ, ο πρώτος ριμπάουντερ, ο πρώτος πασέρ, ο πρώτος κλέφτης και ο πρώτος μπλοκέρ των Μιλγούοκι Μπακς. Δεν έχει τελειώσει ματς με μονοψήφιο αριθμό πόντων και στα τελευταία 13 ματς έχει μέσο 27,8 πόντους. Μάλιστα ο «Giannis» για 13 διαδοχικά παιχνίδια πέτυχε περισσότερους από 20 πόντους, το μεγαλύτερο σερί για παίκτη των Μπακς από το 2006, όταν ο Μάικλ Ρεντ είχε 14 συνεχόμενα ματς.

Την Τετάρτη (Πέμπτη για την Ελλάδα) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μια σπάνια διάκριση για παίκτη του ΝΒΑ, αφού ήταν ο πρωταγωνιστής των δύο πρώτων θέσεων στις κορυφαίες φάσεις της ημέρας! Στο Νο2 ήταν το κλέψιμο από τον Καρμέλο Αντονι και στη συνέχεια το κάρφωμα του στον αιφνιδιασμό και στο Νο1 το «buzzer beater», το καλάθι σε «νεκρό» χρόνο, που χάρισε τη νίκη στους Μπακς στη Νέα Υόρκη με σκορ 105-104.

AΠΕ-ΜΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα