Εφυγε θλιμμένη η Κέλλυ!

Η γνωστή παρουσιάστρια Κ. Σακάκου απεβίωσε σχεδόν πέντε μήνες μετά τον θάνατο του συζύγου της

Μια εμβληματική φιγούρα της ελληνικής τηλεόρασης, μια από τις σημαντικότερες τηλεπαρουσιάστριες της μικρής οθόνης, η Κέλλυ Σακάκου, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής αφήνοντας φτωχότερο το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η είδηση του θανάτου της πασίγνωστης παρουσιάστριας, που υπηρέτησε για 30 χρόνια την ΕΡΤ, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ήταν λίγοι εκείνοι που γνώριζαν ότι τους τελευταίους μήνες ανέβαινε τον δικό της γολγοθά.

Η Κέλλυ βρισκόταν σε ακινησία λόγω μιας εγχείρησης που είχε κάνει στο ισχίο της, ενώ πολλά προβλήματα της είχε δημιουργήσει και η νόσος του Πάρκινσον. Η χαριστική βολή για εκείνη ήρθε τον περασμένο Ιούλιο, όταν έχασε τον σύζυγό της ηθοποιό Σπύρο Φασιανό. «Νιώθω τόση απελπισία, που δεν το χωράει ο νους μου. Μου λείπει ο Σπύρος και πονάω πολύ γι’ αυτόν» είχε δηλώσει τότε με βαριά καρδιά έτοιμη να… σπάσει!

Η Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Οταν ήταν μικρή, ήθελε να γίνει δικαστικός διότι είχε ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης και φιλόλογος επειδή αγαπούσε πάντοτε την ελληνική γλώσσα. Τελικά επέλεξε τον δρόμο της υποκριτικής με προτροπή μιας καθηγήτριάς της στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, απ’ όπου και αποφοίτησε με άριστα. Σπούδασε στη δραματική σχολή Κατσέλη και στη συνέχεια δούλεψε για ένα διάστημα ως ηθοποιός ακολουθώντας τον θίασο του Κώστα Βουτσά και της Σμαρούλας Γιούλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιστρέφοντας από την περιοδεία οι στόχοι της άλλαξαν. Δήλωσε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες στην ΕΡΤ και την επέλεξαν μαζί με άλλες τέσσερις κοπέλες ανάμεσα σε 800 που είχαν κάνει αίτηση. «Η πρώτη μου μέρα στο πλατό ήταν πολύ άσχημη. Είχα φοβερό τρακ.

Με βάλανε να καθίσω σ’ ένα γραφείο και να πω κάτι. Θυμάμαι ότι χτυπούσε δυνατά η καρδιά μου. Απέναντι, στο control-room, ήταν μαζεμένοι πολλοί άνθρωποι και περίμεναν να με δουν. Μάλιστα, όταν τελείωσα, κανένας δεν μου είπε μπράβο, ούτε ακόμη και στα ψέματα, για να με εμψυχώσει» δήλωσε η ίδια σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της στην «Espresso» πριν από ενάμιση χρόνο. Από εκεί ξεκίνησε η πολυετής καριέρα της.

Λαμπερή, κομψή, φίνα, με ωραίο λόγο, η Κέλλυ Σακάκου μεσουράνησε για τρεις δεκαετίες στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, παρουσιάζοντας από εκπομπές λογοτεχνίας και μουσικής στο Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα έως τηλεοπτικές παραγωγές με συνεντεύξεις των μεγάλων καλλιτεχνικών ονομάτων της εποχής. Στα 80s και τα 90s υπήρξε πρότυπο για πολλές γυναίκες, οι οποίες αντέγραφαν φανατικά το ντύσιμο και τα χτενίσματά της, ενώ η γοητευτική θωριά της δεν είχε αφήσει ασυγκίνητο τον ανδρικό πληθυσμό.

Η αποχώρησή της από την ΕΡΤ βρήκε τη Σακάκου να εξερευνά τα «λημέρια» της ιδιωτικής τηλεόρασης, όπου διέγραψε κι εκεί μια πετυχημένη και αξιοπρεπή πορεία περί τη δεκαετία. Τα τελευταία χρόνια απείχε από το γυαλί, παρόλο που δεν της έλειπαν οι προτάσεις. Η ίδια προτιμούσε να εκφράζει τις απόψεις της για τα θέματα που την απασχολούσαν μέσα από το blog της, το www.kellysakakou.gr, αλλά και το προφίλ της στο facebook, το οποίο ήταν ως το τέλος του 2015 ιδιαίτερα ενεργό.

Η τελευταία τηλεοπτική συνεργασία της καταγράφηκε το 2013, σε μια εκπομπή του Mega με τα καλύτερα προγράμματα των 20 χρόνων του σταθμού. Υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό Σπύρο Φασιανό -αδελφό του γνωστού ζωγράφου Αλέκου Φασιανού-, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το περασμένο καλοκαίρι.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα