«Να κλείσουν τα τζαμιά των φανατικών»!

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ  αμφισβητεί την πολιτική της Μέρκελ

Την ώρα που δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αποδεικνύουν όλα και πιο καθαρά πόσο εγκληματική υπήρξε η έλλειψη εγρήγορσης των γερμανικών Αρχών όσον αφορά τις διασυνδέσεις του Ισλαμικού Κράτους με τον μακελάρη του Βερολίνου Ανίς Αμρί, για τις οποίες είχαν λάβει προειδοποιήσεις από τις μυστικές υπηρεσίες Μαρόκου και Τυνησίας, αλλά και καταγγελίες από πρόσφυγες που τον είχαν γνωρίσει στα κέντρα υποδοχής στη Γερμανία, το ζήτημα της θωράκισης της χώρας απέναντι στους φανατικούς ισλαμιστές αναδεικνύεται σε κεντρικό ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης εν όψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Και αυτό παρότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Γερμανοί σε ποσοστό 73% αισθάνονται «ασφαλείς», παρά την επίθεση του Ι.Κ. Χθες ο αντικαγκελάριος -και επικρατέστερος υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία- Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ξεσπάθωσε διακηρύσσοντας «μηδενική ανοχή» στους σαλαφιστές κήρυκες του μίσους και αμφισβητώντας την πολιτική της Ανγκελα Μέρκελ, που ακόμα δεν έχει θέσει σε εφαρμογή νέα μέτρα ασφαλείας μετά το χτύπημα.

Ο Γκάμπριελ υποστήριξε στο περιοδικό «Der Spiegel» ότι πρέπει να απαγορευτεί στη Γερμανία η λειτουργία τεμενών όπου λειτουργούν σαλαφιστές (ριζοσπαστικοί ισλαμιστές), «να διασπαστούν οι κοινότητές τους και οι ιεροκήρυκες να απελαθούν το ταχύτερο». Σύμφωνα με το περιοδικό στη χώρα είναι γνωστή η παρουσία 548 επικίνδυνων ισλαμιστών, για 50 εκ των οποίων έχει απορριφθεί ήδη το αίτημα ασύλου, αλλά δεν έχουν απελαθεί, ενώ άλλοι 150 βρίσκονται στις γερμανικές φυλακές.

Σε αντίθεση με τις γερμανικές Αρχές, στην Ιταλία ανάμεσα στον μεγάλο αριθμό των προσωρινά κρατούμενων ως υπόπτων για διασυνδέσεις με το Ι.Κ. πολλοί είναι αυτοί που αποδεικνύεται ότι πράγματι ετοιμάζονταν να διαπράξουν μαζικές δολοφονικές επιθέσεις. Αυτό υποστήριξε ο επικεφαλής της αστυνομίας Φράνκο Γκαμπριέλι υπογραμμίζοντας πάντως: «Αργά ή γρήγορα ο ISIS θα πλήξει και την Ιταλία. Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες. Ελπίζουμε να είναι σε όσο γίνεται πιο περιορισμένη κλίμακα».

Την ίδια ώρα οι τζιχαντιστές συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τα χτυπήματά τους στο Χαλιφάτο: Χθες στη Βαγδάτη σημειώθηκαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με 13 νεκρούς (την ευθύνη ανέλαβε το Ι.Κ.) και επτά νεκρούς, ενώ το Σάββατο αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σκότωσε 60 ανθρώπους στην πόλη Αζάζ της Συρίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα